Hlavní obsah

V Singapuru chci ze sebe vyždímat všechno, slibuje bývalá světová jednička

Praha

Podpatky jí přidaly ještě pár centimetrů výšky. Tak jako Karolína Plíšková čněla nad ostatními tento týden při reklamní akci v centru Prahy, tak by ráda převyšovala i své soupeřky na blížícím se Turnaji mistryň v Singapuru. K tomu má nejlepší české tenistce pomoci i spolupráce s někdejší deblovou královnou Australankou Rennae Stubbsovou.

Karolina Plíšková chce v závěru sezóny s novou trenérkou uspět na Turnaji mistryňVideo: Sport.cz

 
Článek

Můžete popsat, jak jste na sebe vlastně přišly?

Potkáváme se na turnajích. Ona komentuje zápasy pro ESPN, dělá rozhovory na kurtech. Známe se dlouho, občas jsme spolu i probíraly zápasy. Ona je v mé situaci pro Singapur nejlepší volba. Na dva týdny to bude fajn. Může se stát, že vyhraju titul a nechám si ji.

Sraz máte až v Singapuru?

Ano. Potkáme se až tam. Ona letí z Ameriky. Jsme na mobilu, píšeme si. Zatím to funguje. Na Spartě teď hraju s kluky, v pondělí letím a hlavní přípravu podstoupím na místě.

Trenérek v tenise zase tolik není. Je to pro vás osvěžení?

Ženská vidí věci jinak, chlapi na nás mají občas vyšší nároky. Když pominu úplné začátky, tak já jsem s ženskou nikdy nepracovala. Jsem zvědavá. Ona je taková pohodová, myslím, že by to mělo klapat dobře.

Máte už vytipované kandidáty na nového kouče?

Řekla jsem si, že to vyřeším po konci sezóny. Teď mám před sebou důležitý turnaj, trenér je zatím na druhém místě. Je těžké najít někoho, kdo by mi sednul úplně ve všem. O to už se ani nepokouším. Potřebuju mít k tomu člověku respekt, měl by mě posunout herně. Musíme si rozumět i lidsky. Trenérů je hodně, ať už českých nebo zahraničních. Budu to zkoušet do té doby, než najdu někoho dobrého.

Jak je pro vás důležité, abyste sezónu zakončila úspěchem?

Chci do závěru dát všechny síly. Už jich nezbylo moc. Ale čeká mě poslední akce před dovolenou, takže chci ze sebe v Singapuru vyždímat všechno, abych ničeho nelitovala. Může mě uklidňovat, že už jenom postup na Masters znamená úspěch.

Jaké vzpomínky máte na vaši loňskou premiéru v Singapuru?

Musím se připravit na ten jejich pomalý povrch. Loni mi úplně nesedl, zvlášť když se to zkombinovalo se soupeřkami, co jsem měla ve skupině. Tím myslím obzvlášť Radwaňskou a taky Kuzněcovovou. Letos už budu znát halu, bude se mi hrát o trošku líp. To samozřejmě negarantuje vůbec nic, ale myslím, že by mi to mohlo pomoct."

Skladba soupeřek vám bude vyhovovat víc?

Až na Simonu Halepovou, která bude na tom pomalém povrchu dost nepříjemná, je tam většina holek, co mi stylově sedí. Ať je to Muguruzaová, Ostapenková nebo Garciaová.

Musíte se v závěru sezóny ještě hodně nutit k tréninku?

Hodně! Ale je to potřeba, musím se ještě zmáčknout. Všechny holky se asi cítí podobně. Ale je to maximálně dva týdny, to už vydržím. Psychicky jsem na tom dobře, ale tělu se už moc nechce.

Dovolenou už máte vybranou?

Asi budeme na týden v Dubaji. Toho cestování je dost a já mám pak nějaké akce tady v Praze. Dá se říct, že už myslím jen na dovolenou... Teda nejdřív na Singapur a pak na dovolenou (směje se).

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík