Hlavní obsah

Tenista Raonic předčasně ukončil sezónu

Milos Raonic je dalším tenistou ze světové špičky, který ukončil sezónu předčasně kvůli zdravotním problémům. Šestadvacetiletý Kanaďan a dvanáctý hráč žebříčku si před dvěma týdny poranil lýtko a bolesti ho už nepustí na turnaje ve Vídni ani na Masters v Paříži.

Foto: Sport.cz

Milos Raonic také předčasně ukončil sezónu.

Článek

Raonic měl letos komplikovanou sezónu. Po Wimbledonu rodák z Černé Hory odehrál pouhých pět zápasů, a když se na začátku října v Tokiu vrátil po operaci zápěstí, lýtko ho zradilo už ve druhém zápase.

"Byl to náročný a frustrující rok. Samozřejmě bych si přál, abych se mohl více soustředit na tenis a ne na shánění pomoci," řekl už tehdy při skreči v Tokiu. Loňský rok přitom Raonic zakončil jako světová trojka.

Z elitní třicítky žebříčku je šestým hráčem, jenž musel měnit program kvůli zdraví. Před ním to byli Novak Djokovič (loket), Andy Murray (kyčel), Stan Wawrinka (koleno), Kei Nišikori (zápěstí) či Gilles Müller (loket).

Z českých tenistů předčasně ukončili sezónu Radek Štěpánek, Adam Pavlásek, Lucie Šafářová, Lucie Hradecká a Markéta Vondroušová. Problémy letos víc než jindy musel řešit i Tomáš Berdych, který se naposledy odhlásil z Masters v Šanghaji.

Reklama

Související témata: