Hlavní obsah

Džumhur - Berankis 6:2, 1:6, 6:4Džumhur vyhrál v Moskvě a má během měsíce druhý titul z Ruska

Aktualizováno

Bosenský tenista Damir Džumhur získal během měsíce druhý turnajový titul v kariéře a opět v Rusku. V dnešním finále v Moskvě porazil Litevce Ričardase Berankise 6:2, 1:6, 6:4 a navázal na triumf z Petrohradu, kde vyhrál na konci září.

Článek

Šestý nasazený Džumhur, který vylepší 38. místo v žebříčku ATP, svedl počtvrté z pěti zápasů v ruské metropoli třísetovou bitvu. Proti 169. hráči světa Berankisovi ji rozhodl jediným brejkem závěrečné sady v deváté hře, v dalším gamu ho při vlastním podání nezlomil ani stav 0:40 a pěti míči za sebou zápas ukončil. Sedmadvacetiletý Berankis byl ve finále na okruhu ATP po pěti letech a na titul stále čeká.

Pětadvacetiletý Džumhur mohl v Moskvě získat vítězný double, ale ve finále čtyřhry po boku Chorvata Antonia Šančiče podlehl 3:6, 5:7 nejvýše nasazenému bělorusko-rakouskému páru Max Mirnyj, Philipp Oswald.

Del Potro obhájil ve Stockholmu a má 20. titul

Argentinec Juan Martín del Potro porazil ve finále halového turnaje ve Stockholmu 6:4, 6:2 Bulhara Grigora Dimitrova a obhájil loňský titul. Devětadvacetiletý šampion US Open 2009 získal jubilejní dvacátý triumf na ATP Tour.

Del Potro hrál své první finále právě od loňského souboje o titul ve švédské metropoli. V dnešním duelu odvrátil všechny čtyři brejkboly a oplatil Dimitrovovi dvě letošní porážky z Cincinnati a Pekingu.

Nejvýše nasazenému Bulharovi se nepovedlo navázat na stockholmský titul z roku 2013 a zatím neuspěl ve snaze vyhrát poprvé v kariéře čtyři turnaje v sezoně. Letos Dimitrov zvítězil v Brisbane, doma v Sofii a v Cincinnati.

Navzdory porážce se osmý hráč světa Dimitrov ve Stockholmu výrazně přiblížil premiérové účasti na Turnaji mistrů. V pořadí pro Londýn mu patří pátá příčka. Šanci na finále sezony ATP Tour má také Del Potro, jenž je nově čtrnáctý.

Tsonga napodobil loňský triumf krajana Gasqueta

Také druhý ročník turnaje ATP Tour v Antverpách má francouzského vítěze. Na loňský triumf Richarda Gasqueta dnes v Belgii navázal Jo-Wilfried Tsonga, který ve finále porazil 6:3, 7:5 Argentince Diega Schwartzmana.

Dvaatřicetiletý Tsonga hrál čtvrté finále v sezoně a počtvrté uspěl. Měsíc před daviscupovým finále proti Belgii přidal dnešní titul k triumfům v Rotterdamu, Marseille a Lyonu. Aktuálně sedmnáctý hráč světa si připsal 16. turnajové vítězství v kariéře.

Schwartzman neuspěl v Antverpách ani na druhý pokus, loni podlehl ve finále Gasquetovi. Svůj jediný titul na okruhu získal pouze 170 cm vysoký Argentinec minulý rok v Istanbulu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch)
Muži (dotace 823 600 dolarů):
Dvouhra - finále:
Džumhur (6-Bosna) - Berankis (Lit.) 6:2, 1:6, 6:4
Čtyřhra - finále:
Mirnyj, Oswald (1-Běl./Rak.) - Džumhur, Šančič (Bosna/Chorv.) 6:3, 7:5
Tenisový turnaj mužů ve Stockholmu (tvrdý povrch, dotace 660 375 eur):
Dvouhra - finále:
Del Potro (4-Arg.) - Dimitrow (1-Bulh.) 6:4, 6:2
Čtyřhra - finále:
Marach, Pavič (1-Rak./Chorv.) - Kúreší, Rojer (2-Pák./Niz.) 3:6, 7:6 (8:6), 10:4
Tenisový turnaj mužů v Antverpách (tvrdý povrch, dotace 660 375 eur):
Dvouhra - finále:
Tsonga (2-Fr.) - Schwartzman (4-Arg.) 6:3, 7:5
Čtyřhra - finále:
Lipsky, Šaran (USA/Indie) - Gonzalez, Peralta (Mex./Chile) 6:4, 2:6, 10:5

Reklama

Související témata: