Hlavní obsah

Nadal po prohře s Goffinem odstoupil z Turnaje mistrů

Londýn

Španělský tenista Rafael Nadal ani v této sezóně trofej z Turnaje mistrů do své sbírky úspěchů nepřidá. První hráč světového žebříčku odstoupil ze soutěže po prohře v úvodním pondělním zápase s Belgičanem Davidem Goffinem, dál ho nepustí bolest v koleni. Ve skupině Peta Samprase ho v Londýně nahradí jeho krajan Pablo Carreňo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih prvního a zároveň posledního zápasu Rafaela Nadala na letošním Turnaji mistrůVideo: sntv

 
Článek

Vítěz letošního Roland Garros a US Open měl potíže s kolenem i před dvěma týdny, kdy se kvůli nim odhlásil z posledního turnaje Masters v Paříži. "Moc jsem se snažil. Udělal jsem, co jsem musel, abych byl připraven hrát. Ale vážně nejsem. Hodně jsem na kurtu bojoval, zvlášť když jsem tušil, že to je asi poslední zápas sezóny," řekl Nadal na tiskové konferenci po utkání.

Už během třísetového duelu s šestadvacetiletým Belgičanem, který trval více než dvě a půl hodiny a Nadal v něm odvrátil čtyři mečboly, mu bylo jasné, že dál to nepůjde. Po většinu třetího setu na kurtu viditelně kulhal. "To nebylo o rozhodnutí. To bylo o bolesti. Nedokážu dostatečně zabrat, abych mohl hrát. Snažil jsem se, ale upřímně řečeno to byl tak trochu zázrak, že bylo skóre tak těsné," dodal k prohře 6:7, 7:6, 4:6.

"Na kurtu jsem si to vůbec neužil, takhle hrát není žádná zábava. Mám ale za sebou nezapomenutelnou sezónu," konstatoval Nadal, kterého problémy s koleny pronásledují v posledních letech opakovaně. Na Turnaj mistrů se kvalifikoval potřinácté v řadě, v pěti sezónách v minulosti ale ze zdravotních důvodů do hry nakonec ani nezasáhl.

Nadal na závěrečném turnaji pro nejlepších osm hráčů sezóny ještě nikdy netriumfoval. Levou rukou hrající rodák z Mallorky postoupil dvakrát do finále, ale ani v jednom neuspěl. Bez ohledu na londýnské výsledky má už nicméně jistotu, že počtvrté v kariéře zakončí rok v čele žebříčku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články