Hlavní obsah

Chystá se další tenisový comeback? Boubelka zhubla už třicet kilo

Ve světovém žebříčku to v roce 2002 dotáhla až na 4. místo, získala skalpy Martiny Hingisové, Sereny Williamsové či Kim Clijstersové. Kariéru oficiálně ukončila před čtyřmi lety, nyní ale u příležitosti chystaného vydání autobiografie s názvem Nezlomná australská tenistka Jelena Dokičová přiznala, že se zabývá myšlenkou návratu na kurty.

Foto: Profimedia.cz

Jelena Dokičová na pět let starém snímku na turnaji v Key Biscayne.

Článek
Fotogalerie

„Nikdy neříkej nikdy. Není to teď tak, že bych trénovala s úmyslem, se někdy v blízkém horizontu objevit na okruhu, ale chci se cítit zdravá a fit. Už jsem ubrala na váze třicet kilogramů a dalších třicet mám v plánu shodit během dalších šesti měsíců," uvedla rodačka z chorvatského Osijeku v interview pro australský The Sunday Telegraph.

Čtyřiatřicetiletá Dokičová, která během kariéry reprezentovala Jugoslávii, Srbsko a Černou Horu a po emigraci v roce 1994 také Austrálii, i vinou problémů se štítnou žlázou přibrala až na 120 kg. „Tenis jsem neopustila na základě vlastního rozhodnutí, ale kvůli zranění, a to mě teď přivádí k úvahám, jaké by to bylo znovu začít hrát. Nechci se ale unáhlit," přidala pro The Daily Telegraph.

Kariéru semifinalistky Wimbledonu z roku 2000 (v 17 letech!) a vítězky pěti turnajů na okruhu WTA negativně ovlivnil její trenér a otec Damir, s nímž měla dlouhodobé problémy a později rozvázala veškeré kontakty. V autobiografii Unbreakable (Nezlomná) popisuje jeho tyranské chování.

Problémy s otcem gradovaly

„Bil mě, tahal za vlasy i plival do tváře. Vlastně to začalo hned první den na kurtu, to mi bylo šest. Postupně to gradovalo, až se to úplně vymklo kontrole," uvedla pro Sunday Telegraph.

Eskapády Damira Dokiče plnily na přelomu tisíciletí stránky novin. V britském Edgbastonu v opilosti pokřikoval z tribuny na rozhodčí, pořadatele Australian Open nařkl z falšování losu. Kvůli chování na US Open v roce 2000 dostal zákaz vstupu na turnaje včetně olympiády v Sydney. Dokonce musel do vězení. Trest dostal kvůli nelegálnímu držení zbraní a tomu, že na australském velvyslanectví v Bělehradě vyhrožoval, že ho vyhodí do povětří.

Reklama