Hlavní obsah

Tsonga a Goffin budou jedničkami finále DC mezi Francií a Belgií

Lille

Francouzské tenisty povede ve finále Davisova poháru v roli jedničky Jo-Wilfried Tsonga, Belgičany příští týden potáhne světová osmička David Goffin. Kapitán Francie Yannick Noah dál do týmu nominoval Lucase Pouilleho, Nicolase Mahuta a Pierra-Huguese Herberta. Jeho belgický protějšek Johan van Herck povolal ke Goffinovi, jenž momentálně hraje na Turnaji mistrů, Steva Darcise, Rubena Bemelmanse a Arthura de Greefa.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

David Goffin se raduje z vítězství nad Rafaelem Nadalem na Turnaji mistrů. Šestadvacetiletý tenista povede jako jednička Belgii ve finále DC s Francií.

Článek

V pozici náhradníka se do francouzského týmu dostal i Julien Benneteau, který na začátku listopadu došel na turnaji Masters v Paříži na divokou kartu až do semifinále a postupně získal skalpy Tsongy i Goffina. Druhým náhradníkem je Richard Gasquet. V týmu Belgie bude připraven zaskočit Joris de Loore.

Devítinásobní šampióni z Francie přivítají Belgii na tvrdém povrchu v hale Stade Pierre-Mauroy v Lille, finálový duel je na programu od 24. do 26. listopadu. Tři předchozí souboje o titul Francouzi v letech 2002, 2010 a 2014 prohráli, ze zisku trofeje se naposledy radovali v roce 2001. Belgie je ve finále podruhé za poslední tři roky a usiluje o první triumf.

Reklama