Hlavní obsah

Bývalá světová jednička poprvé od porodu na kurtu. Tenisová hvězda podpořila charitu

Washington/Praha

Pouhé tři měsíce po porodu dcerky Alexis Olympie se Serena Williamsová opět objevila na kurtech. Vítězka třiadvaceti grandslamů se spolu se svou starší sestrou Venus před pár dny představila na charitativním večeru ve Washingtonu. Cílem akce bylo poukázat na nárůst násilí v hlavním městě USA.

Foto: Profimedia.cz

Serena Williamsová s trofejí pro vítězku Australian Open.

Článek

Serena Williamsová má napilno. Stará se o svou tříměsíční dcerku Alexis Olympii, na začátku listopadu začala s fyzickou přípravou, v polovině měsíce se vdala za svého snoubence, internetového podnikatele Alexise Ohaniana, poté odjela na líbánky na soukromý ostrov na Bahamách a nyní před pár dny zavítala do Washingtonu.

Tady si také poprvé od porodu zahrála tenis. Šestatřicetiletá Američanka se zde spolu se svou starší sestrou Venus zúčastnila charitativního večera. Cílem benefice bylo poukázat na nárůst pouličního násilí v metropoli Spojených států amerických a zároveň získat finanční prostředky pro středisko Yetunde Price Resource Center.

To spolu sestry Williamsovy založily v roce 2016 a název nese jméno jejich starší sestry. Yetunde Priceová se v roce 2003 stala obětí přestřelky při pouličním incidentu v Comptonu v Kalifornii. „Násilí nás zasáhlo osobně. Ztratily jsme kvůli němu naši nejstarší sestru,“ zavzpomínala třesoucím se hlasem v rozhovoru pro web theundefeated.com Serena Williamsová.

Vítězka třiadvaceti grandslamů plánuje návrat na kurty v lednu. Podle pořadatelů Australian Open by se poprvé měla představit právě tady. Je prý přihlášená a vedení turnaje očekává, že zde bude obhajovat titul. Jisté to ale úplně ještě není. Kouč bývalé světové jedničky Patrick Mouratoglou potvrdil, že se připravuje na novou sezónu, a že za ní brzy na Floridu přijede trénovat. Uvedl ale také, že o startu na Australian Open se teprve bude rozhodovat. „Záleží na tom, jak bude její tělo reagovat a jaká bude úroveň jejího tenisu. Podle toho uděláme rozhodnutí,“ prohlásil Mouratoglou.

Reklama