Hlavní obsah

Když se z přátel stane rodina. Tým Bucie je opět spolu a maká na fyzičce

Phoenix/Praha

Už jsou zase spolu a rozhodně se nenudí. Lucie Šafářová dorazila za svou deblovou parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou do Ameriky, kde se spolu začaly připravovat na novou sezónu. Jakmile se totiž bude moci Bethanie po vážném zranění vrátit na kurty, bude chtít oblíbený tým Bucie opět sbírat na turnajích trofeje.

Foto: Christopher Levy

Lucie Šafářová (vlevo) a Bethanie Matteková-Sandsová se radují z vítězství.

Článek

Obě se věnují dvouhře i čtyřhře. Obě dlouho v deblu hledaly parťačku, se kterou by dosáhly větších úspěchů. V roce 2015 se našly. Lucie Šafářová začala hrát s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou na Australian Open a tyhle dvě usměvavé tenistky hned šokovaly celý svět.

Porážely jeden pár za druhým, a nakonec zvedly nad hlavu trofej pro vítězky. Druhý titul přidaly o pár měsíců později na French Open. V roce 2016 ovládly US Open a letos opět kralovaly na Australian Open i French Open. Tým Bucie, jak si začaly říkat, bavil diváky nejen svou hrou, ale i vítěznými tanečky a vtípky na sociálních sítích. Hráčky si rozumí nejen na kurtu, ale i mimo něj a staly se z nich velké kamarádky, které se těšily na každý společný turnaj.

 

#tbt #horseshoebend #nofilter #naturelover #teambucie 🏜👯‍♀️

Příspěvek sdílený Lucie Safarova (@lucie.safarova),Pro 7, 2017 v 3:24 PST

Moc toužily konečně vyhrát i slavný Wimbledon. Avšak Bethanie si ve druhém kole dvouhry ošklivě poranila koleno. Ležela na kurtu ve velkých bolestech a Lucie za ní přiběhla z hlediště. Když viděla, jak její kamarádka trpí, rozplakala se. Později česká tenistka přiznala, že to byl pro ni jeden z nejhorších okamžiků v kariéře.

Matteková-Sandsová měla vykloubenou čéšku a přetržený vaz, podstoupila operaci a nikdo přesně nevěděl, jak dlouho bude mimo. Rekonvalescence probíhala podle plánů a dvaatřicetiletá Bethanie už zase začíná trénovat. Nyní za ní do Arizony přijela Lucie a holky se rozhodně nenudí. Posilovnu střídají s výlety a do světa posílají vzkazy prostřednictvím sociálních sítí. „Máme kamarády, máme rodinu a poté máme přátele, kteří se stanou členy rodiny,“ napsala třicetiletá Lucie Šafářová.

Reklama