Hlavní obsah

Na US Open postoupili jen Novák, Vaidišová a Šafářová

NEW YORK

Jen tři čeští tenisté z osmi uspěli během prvního hracího dne US Open. Postup do druhého kola si na dvorcích ve Flushing Meadows zajistila Nicole Vaidišová, která plní roli turnajové devítky, na sklonku kariéry v pondělí postoupil do dalších bojů Jiří Novák a poprvé v kariéře uspěla také Lucie Šafářová.

Článek

Vaidišová potvrdila roli favoritky a do posledního grandslamového turnaje tohoto roku vstoupila výhrou 6:4 a 6:3 nad domácí Chandou Rubinovou. Její další soupeřkou bude Ruska Alina Židkovová.

Šafářová se při svém druhém startu ve Flushing Meadows dočkala premiérového postupu do druhého kola díky výhře nad Australankou Samanthou Stosurovou.

Jejich úspěch nenapodobily Hana Šromová ani Květa Peschkeová. Šromovou vyřadila dvakrát 5:7 další Ruska Anastassia Rodionovová, Peschkeová nestačila na Číňanku Čeng Ťie a prohrála ve třech setech 4:6, 7:5 a 5:7.

Zakopalová Davenportovou nezaskočila

Klára Zakopalová nestačila podle očekávání na desátou nasazenou Lindsay Davenportovou a s Američankou prohrála 1:6 a 4:6. Velmi rychle se rozloučily Iveta Benešová i Zuzana Ondrášková. Benešovou vyřadila Američanka Jill Craybasová hladce 2:6 a 0:6. "Mám krizi. Nehraji dobře a je jedno, kdo stojí na druhé straně," dodala loni 33. hráčka světa, která momentálně figuruje na 74. pozici.

Ondrášková ani na třetí pokus nepřešla v hlavní soutěži v New Yorku první kolo, tentokrát podlehla Japonce Ai Sugijamaové 1:6 a 0:6. "Tolik chyb! To byla strašná hra! Přišla jsem na kurt a nemohla zahrát pořádně úder. Nechápu, co to mělo být," zlobila se na sebe loňská finalistka Prague Open pro prohře s osmadvacátou nasazenou soupeřkou.

Novák, který hrál turnaj poprvé po měsíční pauze, porazil Arnauda Clémenta z Francie 7:5, 6:2 a 7:5. Na turnaji se tak radoval z výhry po více než dvou měsících. "Vůbec jsem nečekal, že vyhraji ve třech setech. Je to můj první turnaj na betonu po strašně dlouhé době, takže je postup obrovským úspěchem," řekl Novák Českému rozhlasu. Jeho příštím soupeřem bude Paradorn Srichaphan z Thajska, s kterým má pozitivní bilanci - čtyři zápasy vyhrál a jen jednu prohrál.

Češi na US Open
Muži
Dvouhra - 1. kolo
Novák (ČR) - Clément (Fr.) 7:5, 6:2
Ženy
Dvouhra - 1. kolo:
Sugijamaová (28-Jap.) - Ondrášková (ČR) 6:1, 6:0, Craybasová (USA) - Benešová (ČR) 6:2, 6:0, Šafářová (ČR) - Stosurová (Austr.) 6:2, 7:6 (7:5), Davenportová (10-USA) - Zakopalová (ČR) 6:1, 6:4, Čeng Ťie (29-Čína) - Peschkeová (ČR) 6:4, 5:7, 7:5, Rodionovová (Rus.) - Šromová (ČR) 7:5, 7:5, Vaidišová (9-ČR) - Rubinová (USA) 6:4, 6:3

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články