Hlavní obsah

Kvitová má za sebou brutální přípravu a už vyhlíží turnaje v Austrálii

Hodně náročnou přípravu má za sebou Petra Kvitová. Sedmadvacetiletá tenistka na trénincích makala hlavně na fyzičce a pilovala servis. Nyní na dvojnásobnou grandslamovou vítězku čeká tenisová extraliga, v níž bude hájit barvy pražské Sparty. Po Štědrém dnu pak nabere směr Austrálie. „Těším se, Austrálii miluju,“ řekla v rozhovoru pro web WTA.

Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Petra Kvitová.

Článek

Nová tenisová sezóna se nezadržitelně blíží. Hráči polykají poslední tréninkové dávky a pomalu už vyhlíží zápasy. Jednu z nejtěžších příprav má podle svých slov za sebou i Petra Kvitová. „Bylo to brutální,“ přiznala sedmadvacetiletá hráčka v rozhovoru pro web WTA. „Nedokázala jsem si představit tak náročnou přípravu, jako jsem měla teď. Raději mám zápasový režim,“ dodala s tím, že se zaměřila hlavně na fyzičku a servis.

„Snažili jsme se vylepšit servis. Na konci sezóny jsem dělala poměrně hodně dvojchyb,“ vysvětlovala. „Pracovali jsme ale vlastně na všem. Vždy je co zlepšovat, když se chcete udržet v kontaktu s těmi nejlepšími. Dala jsem do toho víc než sto procent,“ prohlásila bronzová medailistka z olympiády v Riu.

Dvojnásobná grandslamová vítězka se připravovala v Dubaji, Monte Carlu a nyní trénuje v Praze. „Jsou tady Bára Strýcová, Karolína a Kristýna Plíškovy, Kateřina Siniaková. Je to tady takový malý fedcupový tým," vyprávěla. Už o tomto víkendu začne tenisová extraliga a devětadvacátá hráčka bude hájit barvy pražské Sparty, kam přišla letos na hostování.

Vánoční svátky pak stráví s rodinou a 26. prosince už zamíří na turnaj do Brisbane. „Těším se. Miluju Austrálii. Lidé, počasí, prostě všechno tam.“ Cíle si bývalá světová dvojka nedává. „Do další sezóny si chci s sebou vzít hlavně zdraví a dobrou kondici,“ uzavřela usměvavá hráčka, která se letos na kurty vrátila po vážném zranění ruky z prosince loňského roku.

Reklama

Související témata: