Hlavní obsah

Wimbledonská vítězka hlásí návrat. Překonala záhadnou nemoc a už se těší na kurty

Když před čtyřmi lety měsíc po vítězství ve Wimbledonu oznámila, že končí s tenisem, všechny šokovala. Nyní si Marion Bartoliová připravila další překvapení. Příští rok se chce vrátit na kurty. Třiatřicetiletá Francouzka už trénuje a ráda by se poprvé představila už na jaře v Miami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Marion Bartoliová na archivním videu při tréninku v ČíněVideo: sntv

 
Článek

„S potěšením vám oznamuji svůj návrat na profesionální okruh WTA v příštím roce,“ napsala Marion Bartoliová na sociální sítě. „Těším se, až se spolu zase uvidíme během mých zápasů a budeme spolu prožívat ty úžasné emoce,“ dodala bývalá sedmá hráčka světa, která o novince informovala i prostřednictvím videa.

„Bude to velká výzva. Opravdu doufám, že budu připravena už v březnu v Miami. Ještě mám před sebou hodně práce, ale už se těším zpět na kurty. Hlavně na French Open, Fed Cup a Wimbledon,“ uvedla ve videu.

Francouzka ukončila kariéru před čtyřmi roky. Tehdy měsíc po vítězství ve Wimbledonu šokovala své fanoušky, když jim oznámila, že končí ze zdravotních důvodů.

Posléze onemocněla neznámým virem, který si podle svých slov přivezla z cest. Zhubla přes dvacet kilo, trpěla mnoha alergiemi. Její tělo dokázalo přijímat jen zeleninu. Nemohla používat vodu z vodovodu na mytí a při užívání mobilu si musela brát rukavice, protože byla přecitlivělá i na elektronická zařízení.

Na speciální klinice podstoupila léčbu a postupně se ze záhadné nemoci uzdravila. Loni na podzim už dokonce absolvovala slavný maratón v New Yorku. Po ukončení kariéry se věnovala hodně komentování pro televizní stanice a nyní potají začala s přípravou na návrat. Tak se necháme překvapit, jak se wimbledonské vítězce bude dařit.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner