Hlavní obsah

Berdych odvrátil vyřazení a chtěl by do čtvrtfinále

Tomáš Berdych ukázal i na US Open, že pětisetové zápasy neprohrává. Přes Rusa Dmitrije Tursunova postoupil do osmifinále newyorského grandslamu, v tom se střetne s domácím tenistou Jamesem Blakem a rád by se pokusil o překvapení.

Článek

Dvacetiletý Berdych prohrával s Tursunovem v prvním vzájemném duelu již 1:2 na sety a na začátku čtvrté sady navíc přišel o podání. S dvanáctým nasazeným to v tu chvíli nevypadalo dobře, ale Berdych nakonec za tři a čtvrt hodiny vyhrál a zopakuje si loňskou účast ve čtvrtém kole.

"Nějak se to vyvíjelo všelijak. Nejhorší to bylo ve čtvrtém setu, kdy jsem byl brejk dolů a minus dva sety, ale nakonec jsem to zvládl," řekl dnes Berdych v rozhovoru pro Český rozhlas. Oba hráči v nedělním duelu měli shodně přes 60 nevynucených chyb i vítězných úderů.

Berdych má zatím v pětisetových zápasech stoprocentní úspěšnost. V kariéře hrál pátý set devětkrát a vždy triumfoval.

Nyní se Berdych ve Flushing Meadows utká s Jamesem Blakem z USA. S turnajovou pětkou v jediném vzájemném utkání loni ve Washingtonu prohrál. "Je to nepříjemný soupeř, Hraje hodně agresivně a rychle, má výborný forhend a poměrně slušně servíruje," řekl Berdych.

Poprvé nebude Berdych v utkání favoritem. "Možná je to i lepší, není takový tlak," řekl. Letos postoupil na grandslamovém turnaji potřetí do osmifinále, ale dál se nikdy nedostal. "Chci předvést maximum, abych si zlepšil svůj nejlepší grandslamový výsledek," dodal.

Reklama