Hlavní obsah

Na US Open už dohrál i Berdych

NEW YORK

Český tenis už nemá ve dvouhrách na US Open žádného zástupce. Po Jiřím Novákovi vypadl ve středu v osmifinále i Tomáš Berdych. Český tenista nestačil na Američana Jamese Blakea, s nímž prohrál po setech 4:6, 3:6 a 1:6. S Blakem, jenž je ve Flushing Meadows nasazený jako číslo pět, tak prohrál po loňském duelu na turnaji ve Washingtonu i druhé vzájemné utkání.

Článek

"Špatné to (osmifinále) není, ale určitě by to chtělo ještě o kousíček líp. Přeci jen nebyl los nejlepší, ale mohl být i těžší. Co se dá dělat, musí se jet dál," uvedl Berdych pro Český rozhlas. Zápas trval jen něco málo přes hodinu a půl. Berdych měl nulovou úspěšnost v proměňování brejkbolů, a to jich měl celkem patnáct.

"Už se mi to stalo. Nedá se nic dělat," řekl Berdych. Jednou dokonce nevyužil ani vedení 40:0 při Američanově podání. "Všechno mu vycházelo. Nedá se říci, že je skvělý servisman, ale vždycky to zvládl," řekl Berdych. Soupeř naopak získal jeho podání pětkrát a závěrečný set proměnil ve svou jednoznačnou záležitost.

Berdych se přitom ve dvou posledních gamech ještě vzchopil a předvedl publiku několik výtečných úderů. Druhý mečbol už ale Blake využil. "Hrál výborně. Vůbec neznejistěl, naopak se cítil zcela suverénně, a to mu prospívá. Hraje na jeden úder, a buď mu to tam spadne, nebo někoho trefí. Člověk se snaží, aby měl return co nejobtížnější, a potom z toho pramení dvojchyby," vysvětloval rodák z Valašského Meziříčí.  Peschkeová si zahraje dvě semifinále čtyřhry

Jednatřicetiletou českou tenistku Květu Peschkeovou zastihl grandslamový turnaj US Open v New Yorku v životní formě, která jí vynesla dvě semifinálové účasti ve čtyřhře. V ženském deblu je úspěšná po boku Italky Francesky Schiavoneové a ve středu slavila další úspěch s Martinem Dammem: ve čtvrtfinále mixu vyřadili španělsko-argentinskou dvojici Anabel Medinaová, Sebastian Prieto po vítězství 6:4, 6:2.

US Open - výsledky českých tenistů:
MUŽI
Dvouhra - 4. kolo:
Blake (5-USA) - Berdych (ČR) 6:4, 6:3 a 6:1.
Čtyřhra - 3. kolo:
Friedl, Južnyj (ČR/Rus.) - B Bryan, M. Bryan (1-USA) 6:7 (5:7), 7:6 (7:2), 6:4. čtvrtfinále:
Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále
Peschkeová, Damm (ČR) - Medinaová-Garriguesová, Prieto (Šp./Arg.) 6:4, 6:2.
Junioři
Dvouhra - 2. kolo:
Lojda (10-ČR) - Elias (Port.) 6:4, 6:2, Jebavý (12-ČR) - Gemuchidis (Řec.) 7:6 (8:6), 6:4, Konečný (ČR) - Ito (Jap.) 6:1, 6:4.
Juniorky
Dvouhra - 2. kolo:
Vaňková (ČR) - Milevská (9-Běl.) 6:7 (2:7), 7:6 (7:3), 7:5.

Reklama