Hlavní obsah

Raději přemýšlej o miliónech, o které jsi přišel, radí Tomicovi bývalá světová jednička

Svými výkony na sebe v poslední době neupozorňuje, za to jeho výroky vyvolávají vlnu kritiky. Australský bouřlivák, Bernard Tomic minulý víkend poté, co neprošel kvalifikací na Australian Open prohlásil, že jen počítá své milióny. Na to zareagovala bývalá světová jednička Andy Roddick. A Američan si do Tomice rýpl.

Foto: Profimedia.cz

Bernard Tomic.

Článek

Předvídala se mu skvělá budoucnost. Když v roce 2008 vyhrál juniorku Australian Open a o rok později kraloval mezi juniory i na US Open, mluvilo se o něm jen v superlativech. Avšak Bernard Tomic záhy ukázal, že má velice bouřlivou povahu. Už jako šestnáctiletý odešel ze zápasu, za což následně dostal trest od Mezinárodní tenisové federace.

Tomicovi to však nijak nevadilo a podobnými excesy se prezentuje dál. Třeba loni vypustil hned několik utkání, protože ho tenis najednou přestal bavit. Ve Wimbledonu rezignoval na hru v úvodním kole proti Mischovi Zverevovi. „Trochu jsem se na kurtu nudil,“ prohlásil poté.

Za své chování vyfasoval pětadvacetiletý Australan pokutu patnáct tisíc dolarů a následně od něj odešla firma Head, která mu poskytovala rakety. Nyní se Tomic na Australian Open pokoušel prokousat kvalifikací, avšak neuspěl. „Jen počítám své peníze. To je vše, co dělám,“ odsekl novinářům, když se ho zeptali, co na svůj výkon říká. A směrem k žurnalistům dodal: "Zkuste dokázat to samé. Jděte vydělat třináct čtrnáct miliónů, hodně štěstí, chlapci."

Jeho výrok nezůstal bez odezvy. „Možná by ses měl na chvíli zastavit a popřemýšlet o miliónech, o které jsi přišel,“ rýpl si na Twitteru do Tomice Andy Roddick, vítěz US Open. „Jsou dvě možnosti. Buď začni tvrdě makat a počítej víc, nebo přestaň hrát tenis, který očividně nenávidíš a počítej dál v soukromí,“ dodal bývalý americký tenista.

Reklama

Související témata: