Hlavní obsah

Bitva na ostří nože kvůli trenérské rošádě? Plíšková a Strýcová už prý mají čistý stůl

Melbourne/Praha

Jednou to přijít muselo a půjde rovnou o postup do grandslamového čtvrtfinále. Fedcupové spoluhráčky Karolína Plíšková a Barbora Strýcová byly od loňského podzimu na kordy a Australian Open tak zažije další český souboj (dnes od cca 12:30 SEČ, on-line přenos na Sport.cz), tentokrát ovšem s pikantním nádechem.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Karolína Plíšková narazí v osmifinále Australian Open na další krajanku.

Článek

Arena Roda Lavera bude dnes kolem poledne SEČ dějištěm střetu, který v sobě bude nést i stopy domnělých křivd a nedorozumění. Světová šestka totiž Strýcové "přebrala" kouče Tomáše Krupu a uražená bývalá kamarádka následně angažovala Davida Kotyzu, který Plíškovou v minulosti trénoval, ale po kritice jejích výkonů na US Open s ním hráčka ukončila spolupráci... Moc velký klid kolem těchto rošád rozhodně nepanoval.

Bývalá světová jednička Plíšková se v Melbourne ve třetím kole nadřela proti krajance Lucii Šafářové, kterou udolala 7:6, 7:5, zatímco Strýcová rychle vyběhla dvakrát 6:2 s Američankou Peraovou. „To byl snad můj nejrychlejší zápas v životě," vtipkovala Strýcová, která si některé věci s Plíškovou už prý stačila vyříkat.

Na kafe nepůjdou

O své příští soupeřce se však před pár měsíci vyjadřovala dost ostře. „Volala mi, že se se mnou potřebuje sejít, že se rozešla s Davidem Kotyzou a chce mi něco říct. Já nevěděla, že jde o mého kouče. Manažer Hrdlička mu jel dát nabídku a pak jsem se dozvěděla, že je konec. Takové jednání beru jako podraz. Byla jsem z toho v prdeli. S Karolínou jsme na bodě nula. Na kafe jsme spolu nechodily a ani nepůjdeme," byla rezolutní Strýcová.

V současnosti už má být všechno mezi dvěma žebříčkově nejlepšími českým tenistkami v relativním pořádku. „Máme čistý stůl, trochu jsme si o tom promluvily. Když se potkáme, normálně se pozdravíme," ujistila Strýcová v rozhovoru s českými novináři v Melbourne. Na kurtu ale Plíškové nemíní darovat vůbec nic.

Vzájemná bilance ze tří zápasů je ovšem 2:1 pro favoritku, která dokázala vyhrát i loni na tvrdém povrchu v Miami. Pokud by Plíšková ovládla celé Australian Open, mohla by se vrátit na nejvyšší post ve světovém žebříčku.

Nejdřív ale musí vyzrát na krajanku, s níž zažila velké fedcupové triumfy i dramatické ochlazení vztahů. Pro české tenistky i jejich fanoušky to bude každopádně emotivní představení.

Kdo vyhraje český souboj a postoupí do čtvrtfinále Australian Open?
Karolína Plíšková
43,1 %
Barbora Strýcová
56,9 %
Celkem hlasovalo 9883 čtenářů.

Reklama