Hlavní obsah

Hlavně přejít přes první kolo, říkala si. Teď je slovenská tenistka po několika letech opět šampiónkou

Bogota/Praha

Po rychlém vzestupu přišel strmý pád. Karolína Schmiedlová se před třemi lety díky skvělým výkonům a dvěma vyhraným turnajům na okruhu WTA vyšvihla v žebříčku až na šestadvacáté místo. Pak se jí ale přestalo dařit a půl roku nedokázala přejít přes úvodní kolo. Po dvouleté krizi začíná třiadvacetiletá Slovenka už zase řádit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová zlomila sérii porážekVideo: sntv

 
Článek

V roce 2015 ovládla turnaje v Katovicích a Bukurešti, k tomu si připsala několik dalších semifinálových účastí na okruhu WTA a rázem se v žebříčku vyšplhala až na šestadvacáté místo. Pak ale Karolínu Schmiedlovou opustila forma a talentovaná Slovenka nedokázala půl roku vyhrát jediný zápas.

A tak loni začala objíždět turnaje nižší kategorie, i tam se ale zezačátku trápila a propad žebříčkem pokračoval dál. Zlepšení přišlo na začátku léta, kdy vyhrála dva turnaje ITF za sebou a na podzim pak přidala třetí titul. Jenže letošní sezóna opět nezačala úplně podle jejich představ a na žádnou senzaci to nevypadalo ani nyní.

Třiadvacetiletá hráčka však šokovala. Minulý týden v Bogotě přešla přes první kolo, následně přes druhé, vyhrála čtvrtfinále, semifinále a ovládla i finále, když v něm porazila Španělku Laru Arruabarrenaovou 6:2 a 6:4. Schmiedlová se tak po necelých třech letech dočkala dalšího titulu na okruhu WTA a v žebříčku se posunula do první stovky, konkrétně na osmdesáté čtvrté místo.

„Ze zisku titulu mám obrovskou radost,“ uvedla na webu sme.sk Schmiedlová. „Před začátkem turnaje jsem si nedávala vysoké cíle. Chtěla jsem hlavně přejít přes první kolo. Teď tu stojím jako šampiónka, to je něco fantastického,“ rozplývala se dál. „V Bogotě jsem prožila nádherný týden, děkuji všem, kteří mi tady fandili,“ uzavřela Schmiedlová.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori