Hlavní obsah

Rivalita stranou. Světová jednička radí po telefonu svému zraněnému soupeři

Když jde o zápas, tak jsou na kurtu nesmiřitelnými rivaly, když jde ale o pomoc, veškerá rivalita jde stranou. Andy Murray je kvůli zranění kyčle už více než tři čtvrtě roku mimo hru, tenis mu podle jeho slov moc chybí, a tak poprosil o radu i jednoho ze svých největších soupeřů, Rafaela Nadala.

Foto: Profimedia.cz

Rafael Nadal (vlevo) a Andy Murray.

Článek

I Nadal si totiž během své kariéry prošel různými zraněními, hlavně kolen, a musel kvůli nim vynechat i větší část sezóny. Není tedy divu, že nešťastný Murray zavolal právě jemu. „Mluvil jsem s Murraym nedávno,“ uvedl na webu britského deníku The Telegraph lídr žebříčku ATP Nadal. „Nezáleží na tom, jací jsme rivalové. Přátelství je pro mě mnohem více než dění na kurtu,“ přiznal šestnáctinásobný grandslamový vítěz.

„Pokud má jakýkoliv hráč pochybnosti o svém zranění nebo léčbě, rád mu poskytnu své zkušenosti. Byl jsem v podobné situaci. Vím, jak je frustrující, když každý den pracuješ na uzdravení a nevidíš žádné zlepšení,“ vysvětloval dál jednatřicetiletý Španěl, který se na kurty vrátil teprve nedávno, také po zranění kyčle.

Na rozdíl od Murrayho ale nemusel na operaci. Třicetiletý Murray nejdříve zkoušel různé rehabilitace, avšak bolest neustupovala, a tak se v lednu podrobil chirurgickému zákroku. Murray už nyní začal s tréninkem, chtěl by totiž stihnout travnatou část sezóny. Jak sám přiznává, nejtěžší to pro něj bylo po psychické stránce.

„Tentokrát to bylo mnohem horší,“ srovnával současnou pauzu s tou před pěti lety, kdy měl problémy se zády. „Vše trvá mnohem déle. Během tohoto zranění jsem si uvědomil, jak moc mi tenis chybí, jak hodně je pro mě důležitý,“ uzavřel trojnásobný grandslamový vítěz, který plánuje návrat na kurty v polovině června.

Reklama