Hlavní obsah

Berdych zůstal v tenisovém žebříčku jedenáctý

PRAHA

Tenista Tomáš Berdych zůstal jedenáctý ve světovém žebříčku. Po vyřazení ve stockholmském čtvrtfinále neměl šanci bodově předstihnout Chilana Fernanda Gonzaleze, který hrál v neděli ve Vídni o titul. Od premiérové účasti v elitní desítce dělí jednadvacetiletého Čecha 105 bodů.

Článek

Očekávaný propad potkal v dlouhodobém pořadí ATP Radka Štěpánka, který musel ukončit životní sezónu kvůli vyhřezlé ploténce: z dvanáctého místa klesl na dnešní čtrnácté.

Na tenisovém trůnu pevně sedí Švýcar Roger Federer, nezměnila se ani první osmička hráčů v Champions Race, která se kvalifikuje na listopadový Turnaj mistrů v Šanghaji.

Vaidišová zůstala jedenáctá

Nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová sice v Moskvě zdolala světovou jedničku Amélii Mauresmovou z Francie a postoupila do semifinále, ale stále jí patří jedenáctá příčka.

Ruská tenistka Anna Čakvetadzeová se díky triumfu na turnaji v Moskvě posunula do nejlepší dvacítky žebříčku WTA. V aktuálním vydání jí patří šestnáctá příčka, výš ještě devatenáctiletá hráčka nikdy v kariéře nebyla.

Reklama