Hlavní obsah

Maďaři zvolili pro baráž s tenisty venkovní antuku v Budapešti

Čeští tenisté budou o návrat do Světové skupiny Davisova poháru podle očekávání bojovat v Budapešti na antuce. Maďaři oznámili dějiště utkání a povrch dnes. Zápas se uskuteční 14. až 16. září.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Na snímku zprava jsou tenisté Roman Jebavý, Lukáš Rosol, nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, Jiří Veselý, Adam Pavlásek a Václav Šafránek.

Článek

I před rokem vybrali maďarští tenisté pro zářijovou baráž park u Dunaje a díky výhře nad Ruskem si letos zahráli Světovou skupinu poprvé od roku 1996.

Kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil po výhře nad Izraelci ve 2. kole evropsko-africké zóny v Ostravě očekával, že Maďaři zvolí Budapešť a antuku, a byl rád, že se nemýlil. "Je to místo snadno dosažitelné pro české fanoušky a věříme, že v boji o návrat do Světové skupiny budeme mít v hledišti silnou podporu," doufal Navrátil.

I Jiří Veselý, který by měl být v září jedničkou týmu, odhadl povrch správně. "Pokud zvolí antuku, budu rád. Pro nás bude lepší," řekl po zápase s Izraelem Veselý.

S Maďarskem se Češi utkají počtvrté v historii a mají pozitivní bilanci 2:1. Naposledy vyhráli v roce 1996 i za pomoci Petra Kordy.

Reklama

Související témata: