Hlavní obsah

Plíškové totálně vytekly nervy. Po křivdě rozmlátila umpire, i Hrdlička zuřil. Sestra ji bránila

Na antuce si zatím užívala báječnou formu, ale na prestižním turnaji v Římě skončila česká jednička Karolína Plíšková už ve druhém kole. Skandální koncovka zápasu s Řekyní Marií Sakkariovou (6:3, 3:6, 5:7) pro ni navíc nejspíš bude mít nepříjemnou dohru.

Karolína Plíšková v hektické koncovce duelu s Marií SakkariovouVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Co se stalo? V rozhodující třetí sadě za stavu 5:5 a shoda se Plíšková při svém servisu dostala k síti, kde smečí ukončila výměnu. Míček se snesl ještě před postranní čáru, jenže lajnová rozhodčí k překvapení většiny na kurtu zahlásila aut.

Sudí nicméně nebyla schopna svůj verdikt doložit příslušným otiskem. Neviděla ho ani umpirová rozhodčí, která odmítla verdikt opravit. Plíšková se marně dožadovala práva ukázat stopu míčku, o němž si byla jistá, že šel do kurtu. Nepomohla jí ani přivolaná supervizorka.

V hledišti, které se v tu chvíli zdálo být na straně české jedničky, se vestoje hlasitě rozčiloval i snoubenec a manažer nasazené šestky Michal Hrdlička. Později ji na síti  bránila sestra Kristýna.

„Tohle je to nejhorší, co jsem na okruhu viděla. Doufám, že tahle paní Marta Mrozinska už nikdy nebude rozhodovat můj nebo Karolínin zápas," napsala.

Karolíně vyhecované emoce následně viditelně uškodily. Game při svém servisu rychle prohrála a Řekyně poté hladce dopodávala zápas k výhře.

Kdo si dosud myslel, že Plíšková takřka nemá nervy a emoce, byl těžce vyveden z omylu. Česká reprezentantka podala u sítě ruku své sokyni. Natahovala ji i směrem k rozhodčí, ale rychle ji stáhla a raketou vzteky několikrát udeřila o umpire. Své náčiní rozlámala na kousky a ve stojanu na rozhodcovský posed zůstala díra.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner