Hlavní obsah

Pokuta pro dobrou věc! Plíšková už zná trest za výbuch v Římě. Další peníze daruje

Za výbuch emocí už zná svůj trest. Tenistka Karolína Plíšková podle slov svého manažera Michala Hrdličky zaplatí šestimístnou částku. Konkrétní ale nebyl. Zároveň ale na twitter napsal, že česká hráčka pošle stejnou sumu ze svého nadačního fondu na dobrou věc.

Karolína Plíšková v hektické koncovce duelu s Marií SakkariovouVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Plíšková - Sakkari

Reakce WTA na sebe nenechala dlouho čekat. Podle slov Hrdličky dostala Plíšková v řádu statisíců korun. „Karolína pokutu od WTA přijala. Rozhodla se, že stejnou sumu navíc pošle ze svého nadačního fondu na dobrou věc," napsal na twitter.

„Tipy, kde by peníze mohly pomoci, pište do formuláře na webových stránkách KP nebo na soc. sítích," dodal.

"Domluvili jsme se, že částku zveřejňovat nebudeme. Ani WTA," napsal později ČTK. Podle jeho dalšího vyjádření zaplatí Plíšková čtyřmístnou sumu v dolarech či eurech, tedy v přepočtu maximálně 250 tisíc korun.

Plíšková se v závěru duelu 2. kola proti Řekyni Sakkariové v Římě pořádně namíchla. Důvodem byl sporný míček, který podle záběrů spadl do kurtu, ale lajnová rozhodčí zahlásila aut. Stopu míčku neviděla ani umpirová rozhodčí a fiftýn připadl při shodě za stavu 5:5 ve třetím setu soupeřce. Rodačce z Loun nepomohlo ani přivolání supervizorky.

Sakkariová poté využila nekoncentrovanost Plíškové a sebrala jí servis. Při svém následném podání zápas ukončila.

Naštvaná Plíšková pak ani nepodala ruku hlavní rozhodčí a vztekle raketou bušila do umpiru, kam udělala díru.

Reklama

Související témata: