Hlavní obsah

Zvířecího návštěvníka málem trefila smeč. Farah s Kabalem se v Římě rozhodně nenudili

Řím/Praha

Tenisté Robert Farah a jeho parťák Juan-Sebastian Kabal na turnaj v Římě rozhodně nezapomenou. Kolumbijci nejenže celý podnik dokázali vyhrát, ale během čtvrtfinále a semifinále zažili i několik kuriózních momentů. Tak třeba, když jim přes kurt přebíhala kočka, nebo když se Farahovi rozpadla v ruce raketa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čtvrtfinále čtyřhry v Římě narušila kočkaVideo: sntv

 
Článek

Cesta za prvním letošním titulem nebyla vůbec jednoduchá, zato však přinesla několik kuriózních situací. Kolumbijský pár Robert Farah a Juan-Sebastian Kabal si v prvním kole poradil s nizozemskou dvojicí Robin Haase a Jean-Julien Rojer až v super tie breaku a ve čtvrtfinále narazil na Poláka Lukasze Kubota a Brazilce Marcela Mela.

Během tohoto utkání ale málem došlo ke zranění jednoho nečekaného návštěvníka. Když Melo smečoval, přebíhala v tu chvíli přes kurt kočka a tvrdé ráně se jen tak tak vyhnula. Vše dobře dopadlo a hráči i diváci se zpestření zápasu mohli zasmát. Z vítězství se po setech 6:3 a 7:5 radovali Farah s Kabalem.

V semifinále ně čekali další těžcí soupeři, dvojnásobní grandslamoví vítězové Brit Jamie Murray a Brazilec Bruno Soares. A i tento zápas přinesl jak parádní tenis, tak několik zajímavých momentů. Za stavu 1:1 ve druhém setu předvedl perfektní reflex Soares, když úderem za zády poslal míč nechytatelně za síť a získal tak fiftýn.

Další úsměvná situace přišla o několik málo minut později, kdy se Farah snažil returnovat, avšak rozpadla se mu raketa. "To jsem ještě neviděl," prohlásil umpirový rozhodčí Gianluca Moscarella. Skvělý zápas musel rozhodnout super tie break, který Kolumbijci vyhráli 10:8. Ve finále na ně čekali Španěl Pablo Carreňo-Busta a Portugalec Joao Sousa. A i s nimi došlo utkání až do super tie reaku. Farah s Kabalem jej ovládli a mohli se radovat z letošního prvního společného titulu.

Reklama