Hlavní obsah

Hradecká jede po půlroční pauze otestovat koleno do Paříže

Deblistka Lucie Hradecká se po operaci levého kolena a více než půlroční pauze chystá na turnaj. Stejně jako před rokem její kamarádka Petra Kvitová se na tenisový okruh vrátí na grandslamovém French Open.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lucie Hradecká na archivním snímku.

Článek

Zprávu napsala na sociální sítě. Pod fotkou znaku Roland Garros uvedla, že už se nemůže dočkat, až otevře skříňku v šatně, a ČTK potvrdila, že v pátek vyrazí s trenérem směr Paříž. "A nejedu se jenom podívat, jedu hrát," řekla.

Vítězka čtyřhry na Roland Garros z roku 2011 (s Andreou Hlaváčkovou) na letošním antukovém vrcholu vytvoří pár s devatenáctiletou Ruskou Annou Blinkovovou. "Chci si zase zahrát, rozkoukat se, otestovat koleno, které drží, a zjistit, jak na tom budu. Moc se těším," řekla Hradecká v den 32. narozenin.

Zkřížený vaz v levém koleně si přetrhla loni koncem září v kvalifikaci dvouhry ve Wu-chanu. Musela proto oželet Turnaj mistryň ve čtyřhře s tehdejší deblovou parťačkou Kateřinou Siniakovou a podstoupila dvě operace.

"Artroskopii a pak se doufalo, že vaz půjde přišít, ale to bohužel nenastalo. Po šesti týdnech ho lékaři odstranili a mám plastiku," uvedla stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry z Londýna 2012 a bronzová z mixu v Riu de Janeiro 2016.

Od zákroku uběhlo půl roku a pražská rodačka dostala od lékařů povolení hrát. "Ale vím, že vaz potřebuje rok, aby si na něj tělo zvyklo," řekla Hradecká a dodala: "Vím, že dostat se do top formy mi ještě chvilku potrvá a tělo si bude zvykat. Je přede mnou dlouhá cesta."

Návrat do stejných míst jako Kvitová

První zápas po pauze odehraje na pařížském grandslamu, jednom z nejtěžších turnajů na okruhu. "Někde jsem zaslechla, že je tam dobré se vracet," prozradila Hradecká, jak si s Kvitovou dělaly od začátku legraci, že to tak vyjde. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová se loni na Roland Garros vracela na turnaje po vážném zranění prstů levé ruky, pořezaných při přepadení.

Hradecká oslovila na čtyřhru i Siniakovou, ale ta má výborně rozjetou sezonu v páru s Barborou Krejčíkovou. Proto hledala spoluhráčku přes tzv. looking list na WTA a zvolila Blinkovovou, letošní vítězku čtyřhry z Rabatu. "Nechtěla jsem někoho, kdo hraje jenom debla, aby na tom byl závislý," řekla pětinásobná fedcupová vítězka.

Hráčka I. ČLTK bude nastupovat s tejpem na koleně. "Vím, že to budu mít v hlavě, budu opatrnější a šetřit se, ale bude to pohoda," řekla Hradecká.

Reklama