Hlavní obsah

Legenda a French Open? Budou se z Federerova rozhodnutí radovat fanoušci, nebo soupeři?

Praha

Letošní French Open přišlo o řadu hvězd. Kvůli zranění se v Paříži nepředstaví Andy Murray, Milos Raonic, Nick Kyrgios, Jo-Wilfried Tsonga či talent Hyeon Chung, a chybí také legendární Roger Federer. Vítěz dvaceti grandslamů se rozhodl vynechat antukovou sezónu a fanoušci se ptají, zda ho tady ještě někdy uvidí hrát.

Foto: Profimedia.cz

Roger Federer.

Článek

Roger Federer se stejně jako loni rozhodl po turnaji v Miami vynechat celou antukovou sezónu a nabrat síly na oblíbenou trávu, a hlavně slavný Wimbledon, kde by rád obhájil titul. „Po konzultaci s mým týmem jsme se rozhodli, že French Open vynechám. Pokud chci ještě vydržet několik let hrát tenis, tak nemůžu odehrát tolik turnajů jako dříve a musím tomu uzpůsobit svůj program,“ vysvětloval v rozhovoru pro magazín Vogue šestatřicetiletý Švýcar.

„Potřeboval jsem si svůj život uspořádat tak, abych měl stále dostatek času na trénink i odpočinek. Také jsem otcem čtyř dětí a manžel, a i to rozhoduje o tom, jak bude vypadat složení turnajů, na kterých budu hrát,“ přiznal dál vítěz dvaceti grandslamů, který by se podle svých slov na French Open ještě rád někdy představil.

„Doufám, že ještě, než ukončím kariéru, tak si na French Open zahraju,“ prohlásil druhý hráč světa s tím, že utkání proti jeho největšímu rivalovi Rafaelu Nadalovi jsou pro něj důležitá. „Zápasy proti Rafovi jsou fantastické. Nutí mě tvrdě pracovat a posouvat mou hru na nejvyšší úroveň.“

Famózní tenista se během pauzy kromě tréninku a rodiny věnuje i mnoha dalším akcím. Jeho nadace pomáhá dětem v Africe a Federer tam před časem navštívil školu v Zambii, kde se ujal i role učitele. Nyní se už však bude připravovat na svou oblíbenou část sezóny, první turnaj na trávě by měl hrát v polovině června ve Stuttgartu. „Atmosféra tady je vždy úžasná,“ uzavřel Federer.

Reklama