Hlavní obsah

Jsem na správné cestě, pochvaluje si Serena Williamsová

Paříž/Praha

S tenisem má stále velké plány. Ráda by rozšířila svou sbírku třiadvaceti grandslamových titulů a vrátila se na tenisový trůn. Tou největší prioritou je ale pro Serenu Williamsovou její dcerka Alexis Olympie. „Vše teď přizpůsobuji jí,“ prohlásila šestatřicetiletá tenistka poté, co na French Open postoupila do druhého kola.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Serena Williamsová při utkání s Kristýnou Plíškovou.

Článek

Úspěšný grandslamový návrat Serenu Williamsovou potěšil. Šestatřicetiletá tenistka v prvním kole French Open porazila Češku Kristýnu Plíškovou 7:6 a 6:4. „Mám pocit, že jsem na správné cestě,“ prohlásila na pozápasové tiskové konferenci bývalá světová jednička, která se na kurtech po mateřské pauze objevila v březnu v Indian Wells a Miami.

Z dalších turnajů se ale pak následně odhlásila, protože chtěla více potrénovat, aby se v Paříži představila v mnohem lepší formě. „Hodně dřu, a to na kurtu i mimo něj. Podle mě jsem předvedla dobrý výkon. Myslím, že jsem zlepšila svůj servis oproti předešlým měsícům. Stále je tu ale velký prostor pro zlepšení v mnoha dalších směrech.“

„A to je skvělé, když vím, že mohu hrát lépe a lépe,“ přiznala hráčka, která je v žebříčku na 451. místě. Williamsová se netají tím, že by ráda ke své sbírce třiadvaceti grandslamů přidala ještě další, nejdůležitější je ale pro ni její dcerka Alexis Olympie.

„Dala jsem tenisu hodně a tenis dal hodně mně. Jsem za to vděčná. Vše ale teď přizpůsobuji dceři. Ať se děje cokoli, ona je mou prioritou. Chci, aby věděla, že tu pro ni jsem,“ vyprávěla úspěšná hráčka, které se podařilo skloubit tenis s rodinou. „Mám štěstí, že si mohu své dny a kariéru naplánovat.“

"Spousta maminek takovou možnost nemá. Když usne, trénuji, abych se jí pak mohla věnovat, když je vzhůru. Mám pocit, že je důležité, aby si vše sedlo a zatím tomu tak bylo. Když to bude fungovat dál, věřím, že se poperu o další tituly,“ uzavřela Američanka, která se ve druhém kole střetne s Australankou Ashleigh Bartyovou.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori