Hlavní obsah

Kdo je ten chlápek? chtěla vědět tenisová kráska a svalila se na ni vlna kritiky

Paříž/Praha

French Open nabízí velmi zajímavé příběhy. Čtvrtfinále mezi Novakem Djokovičem a největší senzací tohoto turnaje Marcem Cecchinatem přilákalo k televizi i Eugenii Bouchardovou. Kanadská tenistka však z toho, kdo hraje s bývalou světovou jedničkou, byla překvapená. „Kdo je ten chlápek, co hraje s Djokovičem?“ ptala se na Twitteru, čímž rozpoutala vlnu kritiky na svou osobu.

Foto: Sport.cz

Eugenie Bouchardová.

Článek

Největší senzaci letošního French Open Marca Cecchinata znal doposud málokdo a vypadá to, že ani ostatní tenisté a tenistky o něm příliš nevěděli. Jednou z nich je i Bouchardová. Čtyřiadvacetiletá hráčka v úterý sledovala čtvrtfinále, v němž Marco Cecchinato vyřadil Novaka Djokoviče.

Djokovičova soupeře kanadská kráska nejspíš viděla poprvé. „Kdo je ten chlápek, co hraje s Djokovičem?“ tázala se na Twitteru a reakce dalších uživatelů na sebe nenechaly dlouho čekat. „Jeho žebříčkové postavení je mnohem lepší než tvoje. Takže správnou otázkou je, kdo jsi ty?,“ napsal uživatel s nickem HarrowFED.

„Sto šedesátá čtvrtá hráčka světa, chce vědět, kdo je sedmdesátý druhý tenista na světě,“ přidal se Nico301001. „Ten chlap je momentálně mnohem lepší než ty. Zatímco on je dvaasedmdesátý na světě, ty jsi mimo nejlepších sto šedesát. Takže to bylo od tebe neuctivé,“ dodal ZHamfri.

„Pamatuješ si, jaké to je hrát čtvrtfinále, nebo semifinále grandslamu? Pamatuješ si vůbec, jaké to je hrát v hlavní soutěži?“ pustil se do bývalé světové pětky ItsMeCree, který narážel na to, že Bouchardová letos hrála v prvním kole kvalifikace. První set prohrála, ve druhém se jí také nevedlo a utkání nakonec skrečovala. „Muž, který se na rozdíl od tebe nevzdává. Hodně štěstí v modelingu,“ dodal Pekiabi.

Bouchardová takovou kritiku nečekala a o pár hodin se vše fanouškům snažila vysvětlit. „Lidi, nemyslela jsem to špatně. Jen jsem se zeptala, protože jsem o něm nikdy neslyšela a teď je v semifinále grandslamu. K příspěvku jsem také dala tleskající emotikon, takže to bylo myšleno v dobrém,“ snažila se obhájit, že nikoho nechtěla urazit.

Svou nejlepší sezónu prožila Bouchardová v roce 2014, kdy si zahrála semifinále Australian Open, French Open a finále ve Wimbledonu. Poté však její forma začala upadat a po otřesu mozku, který si přivodila uklouznutím v šatně na US Open v roce 2015 se jí dařilo ještě méně. Jejím letošním nejlepším výsledkem je zatím čtvrtfinále na začátku roku na turnaji v Tchaj-peji.

Reklama

Související témata: