Hlavní obsah

Del Potra vytočil fanoušek. Argentinec mu šel během zápasu do hlediště vynadat

Paříž/Praha

Na French Open prožívá báječnou pohádku. S tenisem v důsledku vleklých potíží se zápěstím už málem skončil, letošní účast v Paříži si kvůli zdravotním problémům do poslední chvíle rozmýšlel, ale nakonec rozhodně nelituje. Juan Martín del Potro se po devíti letech probojoval na Roland Garros do semifinále. Před fanoušky se rozplýval, že se v antukovém království cítí jako doma. S jedním příznivcem měl ale také poměrně ostrou roztržku.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Argentinec Juan Martín del Potro během čtvrtfinále Roland Garros.

Článek

Na konci druhé sady čtvrtfinálové bitvy s Chorvatem Marinem Čiličem mu jeden z fanoušků, pravděpodobně držící palce Čiličovi, zakřičel do servisu v momentě, kdy čelil brejkbolu. Argentinec následně udělal dvojchybu a game prohrál.

Nasupený Del Potro provinilce ihned identifikoval, ukázal na něj prstem a šel si s ním k první řadě hlediště situaci pěkně od plic vyříkat. Obsah rozhovoru bohužel není znám. Na situaci si stěžoval i u rozhodčího.

Argentinec poté prohrál celou sadu 5:7. Nicméně zápas nakonec dovedl k vítězství 7:6, 5:7, 6:3, 7:5 a pro fanoušky měl jen milá slova. „Cítím se tu jako doma. Merci beaucoup," potěšil domácí příznivce děkovačkou ve francouzštině.

„Cítím se tak šťastný, že jsem se rozhodl tady nakonec hrát. Daří se mi, ale postup do semifinále jsem samozřejmě nečekal. Držím se v dobré kondici a doufám, že na zítřek se dobře připravím," vyhlížel souboj o finále s Rafaelem Nadalem.

„Udělám všechno, abych předvedl svůj nejlepší tenis a trefoval nejlepší možné údery. I tak budu ve složité situaci. Nikdy se ale nevzdávám předem. On tady útočí na jedenáctý titul a já nemám co ztratit," dodal Del Potro.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori