Hlavní obsah

Emoce, ovace vestoje. Bývalá světová jednička se vrátila na kurty, přes prohru byla šťastná

Londýn/Praha

Když přicházel Andy Murray v Queen´s Clubu na kurt ke svému prvnímu zápasu po zranění, lidé se zvedli ze sedadel a tleskali. „Bylo to pro mě hodně emotivní,“ přiznal jednatřicetiletý Brit po úterním utkání s Australanem Nickem Kyrgiosem. Zápas sice Murray prohrál, přesto byl ale šťastný, že je zase zpět.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Andy Murray je znovu na okruhu ATP.

Článek

Téměř rok Andy Murray nehrál tenis kvůli bolavé kyčli. V lednu podstoupil operaci a od té doby se těšil na den, kdy se zase bude moci objevit na kurtu. Návrat musel párkrát odložit, protože se necítil ještě zcela připravený, teď už ale vzal raketu do ruky a vyrazil na turnaj v Queen´s Clubu.

Jeho prvním soupeřem byl Australan Nick Kyrgios. Když Murray přicházel na kurt, lidé mu vestoje tleskali. Jednatřicetiletý Brit ovládl první set 6:2, druhý a třetí ale získal jeho soupeř poměrem 7:6 a 7:5 a bývalá světová jednička se s turnajem musela rozloučit. I tak byl ale trojnásobný grandslamový vítěz šťastný.

„Ráno před zápasem jsem byl hodně nervózní,“ přiznal Murray na webu metro.co.uk. „Bylo to asi proto, že jsem nevěděl, jak budu hrát. Na utkání jsem se ale těšil,“ dodal s tím, že velkou roli hrály i emoce. „Hodně fanoušků i spoluhráčů mi říkalo, že je skvělé, že jsem zpátky, že zase můžu hrát. Bylo to pro mě hodně emotivní,“ vysvětloval.

„Samozřejmě, že bych byl rád, kdybych vyhrál, ale i tak to pro mě byla dobrá zkušenost. Jsem šťastný, že jsem se rozhodl tady hrát, že jsem zase mohl soutěžit,“ prohlásil aktuálně sto padesátý šestý hráč světa, který ještě před návratem uvedl, že mu jde nyní hlavně o to, aby zjistil, jak na tom je. „Nevrátil jsem se hned vyhrávat velké trofeje. Teď se potřebuju hlavně zaměřit na pohyb,“ hlásil.

Rady mu dával i Novak Djokovič, který se letos také vracel po zranění. „Hodně záleží na hlavě. Ta je největší výzvou. Musíte pochopit, že jste v pořádku a soustředit se jen na tenis. Nesmíte polovinu času na kurtu přemýšlet nad tím, že se může něco stát, jestli to bude bolet,“ radil jednatřicetiletý Djokovič.

Jestli se Andy Murray objeví na turnaji v Eastbourne a potom na slavném Wimbledonu, který již dvakrát ovládl, zatím není jasné. „Teprve se rozhodnu. Bude záležet na tom, jak se budu cítit. Promluvím si také se svým týmem. Takže ještě nemohu přesně říci, jak to všechno bude,“ uzavřel Andy Murray.

Reklama