Hlavní obsah

Program Wimbledonu: Kvitová bude hrát úvodní zápas na jedničce

Londýn

Petra Kvitová nastoupí k zápasu prvního kola Wimbledonu na dvorci číslo jedna. Během úterního druhého dne londýnského grandslamu se představí také Jiří Veselý, Markéta Vondroušová a Denisa Allertová.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Petra Kvitová při tréninku na Wimbledon.

Článek

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová se ve druhém duelu na jedničce utká s běloruskou tenistkou Aleksandrou Sasnovičovou. "Nikdy jsem s ní nehrála, ani netrénovala. Hrála dobře v Brisbane, ale víc o ní nevím," řekla ke světové padesátce, která v lednu na prvním turnaji sezóny došla do finále.

Turnajová osmička očekávala fakta a taktiku od trenéra Jiřího Vaňka a především tradiční nervy. "Jako vždy v prvním kole. Budu bojovat sama se sebou, ale na druhou stranu se už těším, a to je důležité," dodala vítězka letos už pěti turnajů.

Jediný český tenista ve dvouhře Veselý se utká s Němcem Florianem Mayerem a bude to poprvé. Allertová má za soupeřku turnajovou osmadvacítku Anett Kontaveitovou z Estonska a Vondroušová zkusí vybojovat první wimbledonskou výhru v duelu s Američanku Sachiou Vickeryovou.

Úterní program Wimbledonu:
Centrální dvorec (14:00 SELČ):
Muguruzaová (3-Šp.) - Broadyová (Brit.),
Sela (Izr.) - Nadal (2-Šp.),
Halepová (1-Rum.) - Naraová (Jap.).
Kurt č. 1 (14:00):
Edmund (21-Brit.) - Bolt (Austr.),
Kvitová (8-ČR) - Sasnovičová (Běl.),
Sandgren (USA) - Djokovič (12-Srb.).
Kurt č. 5 (12:30):
4. zápas Vondroušová (ČR) - Vickeryová (USA).
Kurt č. 9 (12:30):
1. zápas Veselý (ČR) - Mayer (Něm.).
Kurt č. 17 (12:30):
2. zápas Allertová (ČR) - Kontaveitová (28-Est.).

Reklama