Hlavní obsah

Nesnáším vysvětlování proher. Cítím se strašně, smutnil fenomenální tenista po překvapivém vyřazení

Londýn/Praha

Hodně zklamaný byl po vyřazení ve čtvrtfinále ve Wimbledonu Roger Federer. Šestatřicetiletý Švýcar v něm nestačil na Jihoafričana Kevina Andersona a po pětisetové bitvě musel uznat, že soupeř byl tentokrát lepší. „Teď se cítím strašně,“ přiznal na pozápasové tiskové konferenci Federer.

Foto: Florian Eisele, ČTK/AP

Roger Federer.

Článek

Roger Federer vedl ve čtvrtfinále už dva nula na sety, avšak Kevin Anderson se nevzdal, zápas otočil a mohl se radovat z postup. Šestatřicetiletý Federer, obhájce titulu, tak po setech 6:2, 7:6, 5:7, 4:6 a 11:13 z Wimbledonu odjede dříve, než chtěl. „Teď se cítím strašně. Nechci být poraženým. Je to ten nejhorší pocit,“ prohlásil švýcarský tenista po utkání.

„Měl jsem šanci vyhrát, ale nevyužil jsem ji, takže jsem si nezasloužil postoupit. Nedokázal jsem diktovat tempo hry a čím déle jsme hráli, tím méně jsem dokázal Kevina překvapit. Hrál dobře od základní čáry, byl agresivní, musím mu složit poklonu,“ pochválil zklamaný Federer svého soupeře.

„Nesnáším, když musím vysvětlovat své prohry. Ve Wimbledonu to bolí ještě o něco více. Myslím, že nějakou chvíli mi potrvá, než se přes to dostanu,“ přiznal vítěz dvaceti grandslamů, který už plánuje, že se na svém nejoblíbenějším turnaji objeví i příští rok. „Můj cíl je jasný, za rok tu chci zase hrát,“ potěšil své fanoušky.

Teď si dá fenomenální tenista zase na chvíli pauzu a poté zamíří na turnaje do Spojených států amerických. „Někdy je dobré po takovéto prohře hrát co nejdříve na dalším turnaji. Můj plán je, že si před Amerikou zajedu domů do Švýcarska, je pro mě důležité být s rodinou a přáteli,“ uzavřel Roger Federer.

Reklama