Hlavní obsah

Polibek do nebe pro Janu Novotnou. Byla by pyšná, řekla Krejčíková, když jí věnovala titul

Londýn

Stejně jako ten z Roland Garros věnovala česká tenistka Barbora Krejčíková i triumf ze čtyřhry ve Wimbledonu své bývalé trenérce Janě Novotné, která loni v listopadu podlehla rakovině. Krejčíková v sobotu po výhře ve finále v páru s Kateřinou Siniakovou poslala po objetí s parťačkou a oslavách v boxu Novotné do nebe polibek.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Barbora Krejčíková (vpravo) s Kateřinou Siniakovou pózují s trofejemi pro vítězky ženské čtyřhry na Wimbledonu.

Článek

"Ano, byl pro Janu," řekla Krejčíková, která se před lety nestyděla a požádala Novotnou o spolupráci a pak pod bývalou světovou dvojkou trénovala. "Chtěla bych jí i tenhle titul věnovat. Zaslouží si, aby se na ni vzpomínalo v dobrém."

Letos navíc uplynulo dvacet let od jediného triumfu Novotné ve wimbledonské dvouhře. "Byl to její největší úspěch. Moc po něm toužila, což si pamatuju z příběhů, které mi vyprávěla," řekla dvaadvacetiletá Krejčíková a doplnila: "Je to jen čtyřhra, ale je to tady, je to dvacet let po jejím vítězství, takže to je perfektní."

Než Novotná loni v listopadu podlehla rakovině ve 49 letech, říkala Krejčíkové, aby bojovala a získala grandslamový vavřín. "Já jsem teď pyšná, že jsem to dokázala. A myslím, že i Jana by byla pyšná," řekla Krejčíková.

Ve finále Wimbledonu turnajové trojky Krejčíková se Siniakovou porazily Květu Peschkeovou s Američankou Nicole Melicharovou 6:4, 4:6 a 6:0.

Reklama

Související témata: