Hlavní obsah

Česká hvězda v plném zápřahu! Berdych už zase dře, stihne Wimbledon?

Praha

Jen něco málo přes týden zbývá do začátku nejslavnějšího turnaje světa Wimbledonu. Ale čeští fanoušci mají už teď o pořádný nervák postaráno. Účast největších hvězd je totiž stále nejistá. Petra Kvitová bojuje s nepříjemným zraněním natrženého svalu v předloktí levé ruky, Berdych se pro změnu na kurtech kvůli bolavým zádům neukázal od března. Teď však už rodák z Valašského Meziříčí tvrdě trénuje a jeho start v All England Clubu je reálný.

Foto: Profimedia.cz

Stihne Tomáš Berdych letošní Wimbledon?

Článek

Přes půl roku se Tomáš Berdych na kurtu neukázal. Sezonu 2018 ukončil už v červnu, od té doby bojoval s bolavými zády. Na dvorce se vrátil až na začátku probíhající sezony. A vedl si skvěle!

Hned na úvodním turnaji v Dauhá došel do finále, na Australian Open si neúspěšně zahrál o čtvrtfinále s Nadalem, v Montpellier byl mezi posledními čtyřmi. Vše vypadalo skvěle než se znovu ozvala proklatá záda.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

🌱🌿😅🏃🏽‍♂️💀

Příspěvek sdílený Tomas Berdych (@tomasberdych),Čen 17, 2019 v 6:42 PDT

Berdych poslední zápas odehrál v březnu v Indian Wells, od té doby se fanouškům neukázal. To platilo i pro French Open. "Musím se bohužel z Paříže odhlásit. Nenávidím, když musím vynechat grandslam, ale potřebuji ještě pár dní na to, abych byl zcela v pořádku a byl připraven na trávu. Uvidíme se v Londýně," psal před druhým grandslamovým turnajem roku na sociálních sítích dvojnásobný daviscupový vítěz.

A jak se zdá, svůj slib dodrží. Na instagramovém účtu uveřejnil fotky i krátké video z přípravy. "Jsem zpátky," psal u přiloženého videa, kde trénuje voleje, český tenista.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Back at IT!! #missedit

Příspěvek sdílený Tomas Berdych (@tomasberdych),Čen 1, 2019 v 6:02 PDT

Právě ve Wimbledonu slavil Tomáš Berdych svůj největší úspěch na grandslamovém turnaji, když si zde v roce 2010 zahrál o titul. Dlouhodobě nejlepšímu českému tenistovi patří v současné době až 108. příčka, přesto se právě on může stát jediným českým zástupcem ve dvouhře v All England Clubu.

Žebříčkově nejlépe postavenému Čechovi Jiřímu Veselému reálně hrozí kvalifikace, ta s jistotou čeká i na další české hráče Lukáše Rosola a Zdeňka Koláře. Boje v All England Clubu začínají již prvního července.

Reklama