Hlavní obsah

Rezonance nenapověděla! Kde je Kvitová?

Praha

Setrvává v nejistotě. Petra Kvitová přesto vyrazila do Londýna a obrázek, který byl před pár minutami umístěn na její twitterový účet, naznačuje, že by česká tenistka o kýžené účasti ve Wimbledonu přes nedávné zranění ruky přece jen mohla reálně uvažovat. Pustila se do testování... "Jsem šťastná, že můžu říct, že jsem si poprvé (letos) zahrála pár míčů na nádherné trávě," uvedla.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Petra Kvitová se před pár dny ukázala na Zlaté tretře.

Článek

Do Londýna vyrazila už včera záhy poté, co se podrobila magnetické rezonanci. „Její výsledek není tak ani tak," sdělil mluvčí tenistky Karel Tejkal.

"Ahoj, Wimbledone, jsem zpět," naznačuje alespoň částečně obrat k lepšímu wimbledonská královna z let 2011 a 2014, která od premiéry v hlavní soutěži v roce 2008 v Londýně nikdy nechyběla. Loni vypadla v prvním kole.

K dispozici má kurt, na kterém zálibně zapózovala, i trochu času na zkoumání toho, v jakém stavu je její ruka. "Už je to lepší. Dělám vše, abych mohla hrát," uvádí tenistka dále na Twitteru.

Tento týden neobhajuje titul na trávě v Birminghamu. Sval v předloktí levé ruky si natrhla před čtrnácti dny na Roland Garros. Její zranění lékaři označili za poněkud nezvyklé a odhadli pauzu na léčení minimálně na tři týdny. S Wimbledonem je to tedy na hraně, losuje se už v pátek. „Na finální rozhodnutí dojde později tento týden," píše též Kvitová.

Reklama

Související témata: