Hlavní obsah

Ósakaová vynechá i Wimbledon, vrátit se chce na olympijském turnaji

Londýn

Japonská tenistka Naomi Ósakaová podle svého agenta nebude hrát ani ve Wimbledonu. Světová dvojka si chce po odstoupení z Roland Garros, které zdůvodnila ochranou svého duševního zdraví, dopřát delší pauzu s rodinou a přáteli. Vrátit se hodlá před domácími fanoušky na olympijském turnaji v Tokiu.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Naomi Ósakaová na Roland Garros.

Článek

Třiadvacetiletá Ósakaová na antukovém grandslamu v Paříži vyvolala pozdvižení úmyslem bojkotovat média. Po kritické reakci okolí se po postupu do 2. kola rozhodla z turnaje odstoupit a přiznala, že od svého triumfu na US Open v roce 2018 trpí depresemi. Vynecháním povinných tiskových konferencí se chtěla vyhnout stresu z vystupování před médii, který má na její psychiku neblahý vliv.

Nyní si chce podle oznámení agenta Stuarta Duguideho dopřát další čas na vyřešení osobních záležitostí. "Na olympiádu bude připravena a už se moc těší, až si zahraje před domácími fanoušky," napsal Duguid v mailu médiím.

Pořadatelé Wimbledonu vyjádřili Ósakaové pochopení. "Naprosto jejímu rozhodnutí rozumíme. Přejeme jí příjemně strávený čas s přáteli a rodinou a těšíme se, že ji ve Wimbledonu přivítáme zpátky příští rok," uvedli zástupci All England Clubu v prohlášení.

Reklama

Související témata: