Hlavní obsah

Už žádné brambory, prémie plní sny biatlonistů. Barák, skluzavka...

Soči

Konec výsledků, které byly tak trochu k vzteku. Biatlonista Ondřej Moravec si po stříbru ze stíhačky mohl oddechnout. Čtvrtá místa z loňského šampionátu před domácím publikem v Novém Městě na Moravě vyměnil za zářivý výsledek v kavkazských výšinách. I patřičnou prémii.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Biatlonista Ondřej Moravec neskrýval po stíhacím závodu na 12,5 km obrovskou radost.

Článek
Fotogalerie

„Doba bramborová skončila," liboval si. Za stříbro si vedle doživotního zážitku připíše také odměnu ve výši 750 tisíc korun. „Chystám se stavět barák," měl jasno, na co prémie padnou. „Jen bych ty medaile potřeboval ještě dvě," rozesmál se. Při jeho střelecké formě ale není úplně vyloučeno, že by na olympiádě vydělal na celý dům... A zároveň naplnil to, o čem mohl snít už od mládežnických závodů.

Vždyť byl mimořádně úspěšným juniorem, který sbíral kovy na šampionátech. „Ale jak říká Katka Neumannová, ty dětské medaile nic neznamenají," připomněl s nadhledem. Na velkou seniorskou placku čekal až téměř do třicítky.

Jeho týmový kolega, ve sprintu bronzový Jaroslav Soukup, si připsal 450 000 korun. Pobídku manželky, aby pořídil pořádnou skluzavku dcerce Adélce, může bohatě naplnit. „Každopádně skluzavka bude," slíbil Soukup domů.

Reklama

Související témata: