Hlavní obsah

Kdybych si při závodě pořád nevytahovala kalhotky, byla jsem v cíli dřív, smála se Soukalová

Soči

Není žádným tajemstvím, že pro Gabrielu Soukalovou je při biatlonových závodech podstatné nejen to, jak jede a střílí, ale také to, jak vypadá. Před startem se pokaždé maluje a dokáže řešit i sebemenší detaily. A tak před svojí fantastickou úterní stíhačkou vymýšlela, jaké si na sebe vzít náušnice i kalhotky...

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Česká biatlonistka Gabriela Soukalová na trati stíhacího závodu na 10 km.

Článek
Fotogalerie

Před olympiádou dostala ženská část biatlonové reprezentace tyrkysové náušnice pro štěstí. Jenže toho se Soukalové v úvodním sprintu nedostávalo. A tak se rozhodla pro změnu a v úterý nasadila bílé, k čemuž ji přiměla i bývalá úspěšná běžkyně na lyžích Květa Pecková-Jeriová, kolegyně Soukalové maminky ze stříbrné štafety v Sarajevu 1984.

„Říkala, že mi ty bílé sluší víc a třeba mi přinesou štěstí. Tak jsem si je ráno před závodem vyměnila," vysvětlila čtvrtá biatlonistka stíhacího závodu.

Spodní prádlo se pak rozhodla měnit kvůli barvě kombinézy. „Je bílá, tak jsme si musely něco pořídit, aby nebylo moc vidět," rozpovídala se. „Jenže při závodě jsem nechtěla, aby servismani a lidi kolem trati viděli skrz průhlednou část kombinézy a pořád jsem si je musela narovnávat," vyprávěla se smíchem.

„Možná kdybych si kalhotky vytahovala o něco míň, tak bych byla v cíli o nějakou setinu rychleji," přemítala dobře naladěná biatlonistka. „Ale to je samozřejmě v legraci," dodala na vysvětlenou.

Reklama

Související témata: