Hlavní obsah

Soukalová je na řadě. Zlatý závod? To bych neříkal, brzdí optimismus kouč

Dauhá

Reálné medailové naděje si Gabriela Soukalová snad s výjimkou ženské štafety může dělat ve všech svých olympijských biatlonových startech. Jenže v pátek přijde disciplína, v níž nahání soupeřkám největší hrůzu: vytrvalostní závod na 15 kilometrů. V této sezóně se jel ve Světovém poháru dvakrát a po obou se na celé kolo smála blonďatá rodačka z Jablonce.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Česká biatlonistka Gabriela Soukalová v Soči.

Článek

Sprinterské selhání hned při úvodní střelbě napravila úžasnou stíhačkou až na čtvrté místo. „Teď už jsem o hodně klidnější. Sice to byla brambora, ale i kdyby se už nic nepovedlo, tak ze mě spadl takový ten kámen," pochvalovala si čtyřiadvacetiletá biatlonistka před pátečním startem.

„Zlatý závod? To bych neříkal," brzdí očekávání trenér Ondřej Rybář. „Ale už před olympiádou jsem tvrdil, že větší šance se pro ni skýtá v závodě se čtyřmi položkami. Dvě střelby ve sprintu jsou trochu vabank, ve vytrvalostním závodě si střelbu pohlídá," věří kouč.

V úspěch své tréninkové kolegyně věří Ondřej Moravec. „Myslím, že je na řadě," pousmál se. „My už ty medaile máme a ona sem jela v pozici reálně největšího adepta. Běžecky je na tom velice slušně, a když nebude bláznit, bude ji mít," je přesvědčený. „Na druhou stranu je to patnáctka, i jedna rána může mrzet. Ale to nechci zakřiknout, určitě bych jí medaili moc přál," ujišťuje Moravec.

Reklama

Související témata: