Hlavní obsah

Biatlonista Moravec: Olympiáda z mého pohledu? Super, super, super

Soči

Když v sobotu dovezl Ondřej Moravec českou štafetu biatlonistů do cíle na jedenáctém místě, skončily pro něj hry, o nichž se mu ani nesnilo. Na pondělní cestu ze Soči až domů do Letohradu si přibalí tři olympijské medaile.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Biatlonista Ondřej Moravec už ví, že České republice stříbrná medaile ze závodu smíšených štafet neunikne.

Článek

Kolik energie vám zbylo? Gabriela Soukalová chtěla ještě běžet třicítku...

Že jsem se měl přihlásit na padesátku? To je velkej nesmysl. (úsměv) Rozhodně nejsem v takové běžecké formě jako ona a když jsem v sobotu viděl tu třicítku holek, musím říct, že by taky asi koukala. Po masáku jsem toho měl docela dost, teď je to takový normální stav po třech závodech za pět dnů. Nic hrozného.

Kdybyste měl stručně shrnout olympiádu z vašeho pohledu, co byste řekl?

Super, super, super.

Překvapil jste tu sám sebe?

Rozhodně. Já bych určitě nebyl naštvaný, ani kdybych odjel s tím osmým místem ze sprintu.

Který ze tří medailových závodů byl pro vás nejkrásnější?

Asi masák, i když je medaile z něj o stupínek níž než ve stíhačce. Dostanou se do něj jen ti nejlepší a všichni jedou z jedné lajny.

Už jste měl čas si sednout, podívat se na své tři medaile a rozjímat?

Kouknul jsem se na ně, vyfotil si je, ale že bych nějak dumal, co bude, jak bude, to zatím ne. Na to asi ještě budu mít čas.

Bude těžké v sobě najít motivaci pro zbytek sezóny?

Já s tím nemám absolutně problém, i kdyby se nedařilo. Nechtěl bych to nějak vypustit. Budu bojovat o desítku, čeká mě spousta závodů a zatraceně těžkých. Doufám, že až přijedu do Pokljuky, nebudu hotový. Program mají všichni stejný.

Ale vám by do něj mohly přibýt nejrůznější akce. Nebo s nimi zatím budete šetřit?

Co já vím, ve středu jedu do Prahy, ve čtvrtek mám autogramiádu v Letohradě, kterou jsem nemohl odmítnout, a to je všechno. Ostatní jsem zrušil, odmítl, nikam nejdu. Toho se nebojím. Prostě máme ještě závody, navíc by bylo dobré potrénovat. Teď je to dobré, ale to se může klidně zlomit hned za týden nebo za dva. U nás podmínky nejsou a jezdit do Pokljuky nějakých pět dnů předem, když jsme teď byli měsíc tady, se mi opravdu nechce.

Nebyla by škoda biatlonové euforie trochu nevyužít?

My jsme závodníci, musíme se starat především o výsledky. Slyšel jsem, že na Letnou sice chodí desítky tisíc lidí, ale my přiletíme v pondělí a to už tam nikdo nebude. (úsměv) A za týden už to nebude takové.

Reklama