Hlavní obsah

Nedokázala jsem jet velké tempo, posteskla si Vítková

Pchjongčchang

Dvě chyby při poslední střelecké položce sebraly Veronice Vítkové v pondělní stíhačce naději na druhou olympijskou medaili. Česká biatlonistka skončila sedmá a nenavázala na bronz z nedělního sprintu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Plně koncentrovaná Veronika Vítková z ČR během stíhačky.

Článek
Fotogalerie

Ještě před poslední střeleckou položkou jste figurovala na třetí pozici, ale dvě chyby vás připravily o šanci bojovat o stupně vítězů. Šlo o klíčový okamžik závodu?

Celkově to na trati nebylo úplně ideální. Snažila jsem se zachytit tempo Olsbuové, abychom jely společně. Možná jsem to zbytečně přepálila, když jsem se jí chtěla udržet. Pak jsem lehce zvolnila. Ale nejhorší byla poslední střelecká položka.

Čím si vysvětlujete, že jste se při závodě necítila ideálně? Projevil se náročný program po sobotním bronzovém vystoupení?

Nedokážu to pojmenovat. Nevím. Faktorů mohlo být víc.

Po sprintu jste musela na dopingovou kontrolu a šla spát až dvě hodiny po půlnoci, v neděli jste také prostor na odpočinek neměla. Docházely vám v posledním kole síly?

Celkově jsem nedokázal jet nějaké velké tempo. Přišlo mi, že to byla jedna rychlost. Nezpomalila jsem, ale ani nezrychlila.

Jak moc vás zlobil proměnlivý vítr, který na střelnici panoval?

Byl hodně nepříjemný. Hlavně na druhé ležce, kdy jsem nějaký čas proležela. Přijela jsem na střelnici, musela dlouho čekat, a i přes ten ztracený čas jsem musela na jedno trestné kolo. Ale v danou chvíli se jednalo o maximum.

Na poslední střelbě jste udělala dvě chyby. Dolehl na vás tlak z boje o třetí příčku?

Ne. Snažila jsem se rány střílet na jistotu. Ani mi nepřišlo, že by to měla být nějak rychlá položka. Bohužel vypadly ven, musela jsem na dvě trestná kola a jsem sedmá.

Ze dvou závodů bronzová medaile a sedmá příčka. S rozjezdem olympijských her jste spokojená?

Ano. Fakt hezká bilance, s níž nejde být nespokojená.

Je hodně pozitivní, že jste zvládla dvě střelby vleže, které vás v minulosti trápily, s jedinou chybou?

Dlouho se mi něco takového nepodařilo. Ale já jsem si celkově ve střelbě jistá. Když udělám nějakou chybu, tak o těch ránách vím. Možná, že tady hraje roli i vítr. I proto jsou možná položky ve stoje horší.

Reklama