Hlavní obsah

Rychlobruslař Loudín se po národním rekordu těšil na jídlo

Soči

Nicotnou vteřinu ztratil Vojtěch Loudín na vítěze své rozjížďky na 1500 metrů závodu rychlobruslařů na krátké dráze. Jeho účinkování na olympijských hrách v Soči po 134,906 vteřinách skončilo. Přitom ve čtyřech dalších rozjížďkách by na postup do semifinále dosáhl.

Foto: Radek Malina, Právo

Český rychlobruslař na krátké dráze Vojtěch Loudín na olympiádě v Soči.

Článek

„Měl jsem problémy s předjetím Kazacha. Už nemohl, já ho musel objíždět. Ještě se mě snažil trefit loktem. Než jsem se přes něj dostal, skupinka bojující o postup mi ujela. Ale nejsem zklamaný. Zajel jsem desátý čas dne a národní rekord," pronesl v cíli šestadvacátý Loudín.

Byl prvním českým reprezentantem na krátké dráze v dějinách ZOH. „Já moc nevěděl, co mě čeká. Teď mohu říct, že vše je úžasné. Perfektní zázemí, skvělý servis v jídelně. Škoda, že olympiáda není častěji, ale jen jednou za čtyři roky," posteskl si.

Nyní jej čeká volnější program. Pořád bude trénovat, závody jej však nečekají. „Budu se snažit pomoct v přípravě Kačce Novotné," vysvětlil a těšil se, jak otestuje jídelnu určenou olympijským sportovcům. „Nabídka je neomezená a neuvěřitelná. Nemohl jsem se před závodem kutálet s plným břichem přes vesnici," culil se Loudín. „Teď se pořádně nadlábnu. A dojde pochopitelně i na ochutnávání a zkoušení exotičtějších kuchyní."

Reklama

Související témata: