Hlavní obsah

Novotná si v olympijské vesnici vyrobila poličky

Radek Malina (Soči)Sport.czPrávo

Speciální výzdobu má česká rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná na nezbytných doplňcích pro boje v závodech olympijských her v Soči. Přilbu zdobí orlice s nápisem země původu devětadvacetileté reprezentantky. Levá rukavice, která se dostává do kontaktu s ledem, je na zpevněných koncích vyzdobena národními motivy a olympijskými kruhy.

Foto: Robert Tesař, ČTK

Rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná předvedla speciální design rukavic.

Článek
Fotogalerie

„Požádala jsem holky z našeho oddílu v Benátkách nad Jizerou, aby mi něco hezkého vymyslely. Jde jen o designovou záležitost. Na výkon nemají úpravy vliv," smála se Novotná. K úpravě rukavic není třeba žádných speciálních přípravků. „Vše se dělá jen barevným lakem na nehty, motivy se pak ještě přetřou bezbarvým. Vše skvěle drží," vysvětlovala.

Úpravy jsou speciálně pro hry v Soči, které jsou pro Novotnou už čtvrté. „V Salt Lake ani Turíně jsem nic výjimečného na výstroji neměla, ve Vancouveru jen vlajku a zkratku CZE na rukavicích. Nyní jsem přidala olympijské kruhy a orlici na přilbu. Národní motivy se obecně hodně ctí," vysvětlovala.

Potěšilo ji příjemné počasí, které v Soči panuje. „Pro nás na sportovištích u moře nejde o úplně typickou zimní olympiádu. Když vysvitne slunce, pere fakt pořádně," říkala v útrobách tréninkové haly arény Iceberg, než vyrazila na sluncem zalitou cestu při teplotě devatenáct stupňů do olympijské vesnice. „Ve Vancouveru jsme měli pokoje menší, ale útulnější a zařízené. V Soči není stůl, gauč či cokoliv jiného k sezení, poličky na odkládání rovněž chybí. I když já si vzala papírové kartóny, z nichž byly bedny v letadlech, a udělala jsem si vlastní," prozradila Novotná, že jí improvizace není cizí.

V Soči se představí v závodech na 1000 a 1500 metrů. „Chci být nejhůře šestá," vysnila si Novotná, čímž by zopakovala výsledek z Turína 2006 na půlkilometrové trati. Na stejné trati skončila ve Vancouveru dvanáctá.

Reklama