Hlavní obsah

Rychlobruslařce Novotné nevyšel ani druhý závod v Soči

Rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná neuspěla ani ve druhém závodu na olympijských hrách v Soči. Na kilometrové trati v rozjížďce při souboji s Američankou Emily Scottovou tři kola před cílem upadla a následně byla penalizována. Stejně jako v sobotu na 1500 metrů tak vypadla už v rozjížďkách.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Kateřina Novotná na kilometrové trati neuspěla, v rozjížďce upadla.

Článek

Devětadvacetiletá Novotná se po startu držela na druhém místě, pak sice klesla na poslední příčku ve čtyřčlenné rozjížďce, ale rychle se vrátila do boje o dvě postupová místa. Tři kola před cílem po souboji se Scottovou skončila na ledě.

"Chtěla jsem předjíždět, ale Američanka se mě chytala. Podržela si mě rukou, rozhodnutí mělo být opačné. Ale hlavní rozhodčí je Američan, tak to prostě je...," zlobila se Novotná, která na ledě čekala na verdikt rozhodčích. "Čekala jsem, že bych mohla dostat Advance (postoupit do čtvrtfinále z rozhodnutí rozhodčích). Na kostce bylo vidět, že mě drží," vysvětlovala.

Svěřenkyně trenéra Jindřicha Paříka, jež startuje na olympiádě už počtvrté, neměla příliš štěstí na los. Za soupeřky dnes měla bronzovou medailistu z pětistovky Korejku Pak Sung-hi a Scottová je finalistkou z patnáctistovky.

"Cítila jsem, že jsem silná, že na postup mám. Chtěla jsem ji předjet, ale ona dělala vše. Pomohla si rukama, bohužel. A rozhodli to obráceně," řekla Novotná. "Dnes to není až takové zklamání, spíše jsem naštvaná," uvedla evropská šampionka z roku 2010.

Na kilometru nebude Novotná vůbec klasifikována. Na patnáctistovce po posledním místě v rozjížďce obsadila celkově 31. pozici.

Šanci na druhou olympijskou medaili v Soči udržela nizozemská rychlobruslařka Jorien ter Morsová. Vítězka patnáctistovky z dlouhého oválu dnes nejprve přišla o postup, když klopýtla o padající soupeřku, ale z rozhodnutí jury do čtvrtfinále prošla.

Reklama