Hlavní obsah

Američanka si ji podržela, penalizovali ale Novotnou. Hlavní rozhodčí je totiž Američan, řekla Češka

Soči

I ve svém druhém závodě na hrách v Soči skončila už v rozjížďce. Zatímco v sobotu byla rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná po neúspěchu na patnáctistovce zklamaná, po úterním kilometru pořádně naštvaná.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Kateřina Novotná skončila neslavně na zemi.

Článek
Fotogalerie

Tři kola před koncem se totiž snažila dostat na druhé místo před Američanku Emily Scottovou, po kolizi ale upadla a do cíle ani nedojela. „Američanka se mě chytala a rukou si mě podržela," popisovala Novotná, a když po skončení závodu sledovala na kostce nad ledem opakované záběry, doufala, že by Scottovou mohli rozhodčí diskvalifikovat a ji naopak na „Advance" pustit do čtvrtfinále jako sedmnáctou závodnici.

Jenže to se nestalo, výsledky zůstaly v platnosti a Novotná byla penalizována. „Jsem naštvaná. Rozhodnutí mělo být opačné, na kostce bylo jasně vidět, jak mě drží. Jenže hlavní rozhodčí je Američan," mávla rukou.

„Přitom jsem v jízdě cítila, že jsem silná, že mám na postup. A teď nakonec ani nebudu umístěná," mrzelo devětadvacetiletou Novotnou, která absolvovala už čtvrtou olympiádu. „Tahle ale byla nejhorší ze všech, prostě na prd," připomněla Novotná, že i na 1500 metrech se jí nedařilo, když obsadila až 31. místo.

Jako by to podtrhlo sezónu, ve které se Novotné příliš nedaří. „Člověk se trápí, poslední dobou mi to na ledě nejde prodat," přiznává a připouští i konec kariéry. „Je možné, že s tím praštím a skončím. Fakt nevím, bude to chtít rozhodnout se s chladnou hlavou. Rychlobruslení mě pořád baví, ale trápit se nechci."

Zklamání nyní bude vyhánět z hlavy podporou jiných českých sportovců v Soči. „Hlavně budu zítra fandit Martině Sáblíkové. Když se jí podaří zlatá, maximálně mi to zvedne náladu. Výsledky ostatních Čechů mě z toho dostanou," vyloudila alespoň náznak úsměvu na tváři."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články