Hlavní obsah

Hvězdná starostka Isinbajevová sní o zlatu ruských hokejistů

Radek Malina (Soči)Sport.czPrávo

V zlatou olympijskou medaili hokejistů pořádající země věří Jelena Isinbajevová, dvojnásobná ruská olympijská vítězka ve skoku o tyči, která je čestnou starostkou vesnice pro sportovce na zimních hrách startujících v Soči v pátek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová.

Článek

„Hokej je v naší zemi nejpopulárnější zimní sport, a tak je jasné, že nejdůležitějším vítězstvím by byl triumf v turnaji. Všechny problémy země by pak byly alespoň na chvíli zapomenuty," řekla Isinbajevová při pondělní návštěvě vesnice Usadba na pobřeží, kde bude ubytováno přes dva tisíce sportovců.

Isinbajevová v minulosti vyhrála olympijské hry v Aténách a Pekingu, nicméně v Londýně před dvěma lety získala jen bronzovou medaili. Při šampionátu v Moskvě v minulém roce se však vrátila ve vrcholné formě a získala zlato. Nyní si však dává přestávku. „Nemám v plánu vrátit se ke sportu dřív než v příštím roce," prohlásila Isinbajevová, která byla oděná do oficiálního oblečení her v Soči.

Ruský tisk spekuluje, že jednatřicetiletá atletka je těhotná. Otcem dítěte má být podle serveru starhit.ru třiadvacetiletý oštěpař Nikita Petinov. Isinbajevová spekulace ohledně těhotenství odmítá komentovat. „Chtěla bych se vrátit ve skvělé formě tak, abych mohla startovat na olympijských hrách v Riu. S ohledem na temperament Brazilců půjde o skvělé hry," pronesla Isinbajevová, když si prohlížela olympijskou vesnici.

Reklama

Související témata: