Hlavní obsah

České hokejisty z NHL čeká náročný let do Soči. V pohodě, říká kapitán Plekanec

Marek Burkert (Montreal)Sport.czPrávo

Po sobotním porci zápasů se zámořská NHL na 16 dnů zastavila a v Soči se bude rozhodovat o nejlepším týmu planety. Letecké speciály odlifrují do dějiště olympiády o víkendu hokejové hvězdy, které v Rusku čekají nástrahy časového posunu i nezvykle široká ledová plocha.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec zkusí dlouhý let zaspat.

Článek

Podle oficiálních informací by sedmnáctku českých borců z nejlepší ligy světa měly do místa konání her přepravit tři letecké speciály startující z New Yorku a z Atlanty. Někteří hráči už si zabalili kufry hodně dlouho dopředu. „Program vyšel tak, že hrajeme venku, tak jsme se s Ondrou Pavelcem museli nachystat dlouho předem," vykládal v Montrealu Michael Frolík.

Většinu ale balení olympijské výbavy ještě čekalo. „Po sobotním zápase v Carolině se vracíme zpátky. V neděli v devět hodin ráno máme odlet z Montrealu do New Yorku a pak budeme šest hodin čumět na letišti," naoko si postěžoval kapitán českých hokejistů Tomáš Plekanec.

Desetihodinová cesta, při níž hráči urazí přes osm tisíc kilometrů, ale nic dobrého nevěstí. „Jediné co vím, že si lehnu a snad se mi to podaří nějak zaspat," tvrdil brankář Ondřej Pavelec.

Češi z NHL přicestují do Soči během pondělí a budou mít jen dva dny na to, aby se dali do kupy před středečním zahajovacím zápasem se Švédy. „Věděli jsme to dlouho dopředu, jak náš program bude vypadat. Měli jsme čas se připravit. Když jsem létal na mistrovství světa, tak jsem nikdy neměl problém s časovým posunem. Myslím, že to zvládneme v pohodě," nestrachuje se Plekanec.

Reklama

Související témata: