Hlavní obsah

Slováci radši do Soči vzali hned sedm náhradníků. Gáborík si na olympiádě nezahraje

Soči
Aktualizováno

Do Soči přicestovali včera ráno, hned odpoledne už ale v aréně Bolšoj absolvovali první trénink. A přestože v nominaci trenéra Vůjtka figuruje jen jedenáct hráčů z evropských soutěží, na ledě to vypadalo, že je slovenská hokejová reprezentace takřka kompletní.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marian Gáborík si v Soči nezahraje.

Článek

Vladimír Vůjtek totiž vzal do dějiště olympiády i sedm náhradníků. Zranění totiž neumožnilo nastoupit útočníkovi Gáboríkovi a nejistý je i start obránce Višňovského. Ten sice už v NHL po otřesu mozku nastupuje, souhlas k reprezentování ale Slováci od vedení Islanders stále nedostali. Definitivně jasno by mělo být v pátek.

„V hlavě už samozřejmě mám, koho bych případně donominoval, ale prozrazovat to nebudu. Pořád věřím, že budou k dispozici," uvedl Vůjtek ještě ve chvíli, kdy netušil, že Gáboríka jeho klub Columbus na olympiádu nepustí.

Gáborík nepřiletí

Ve čtvrtek večer se definitivně rozhodlo o tom, že se Slováci musí obejít bez své hvězdy. Jednatřicetiletý Gáborík neprošel po zlomenině klíční kosti lékařskou prohlídkou a klub NHL ho na hry do Ruska nepustil.

Rodák z Trenčína se zranil 21. prosince v utkání proti Philadelphii, předtím měl potíže s kolenem. V tomto ročníku NHL odehrál jen 18 zápasů a vstřelil pět branek. Ve slovenském týmu nahradí Gáboríka pravděpodobně Branko Radivojevič ze Slovanu Bratislava.

Českého trenéra Vůjtka alespoň potěšilo, že všichni náhradníci s cestou do Soči souhlasili, byť se můžou už za čtyři dny vracet zpátky. „Nikdo neodmítl přijet, všichni se naopak moc těší na atmosféru olympijských her. Potěšilo mě to," neskrýval Vůjtek. „Ale déle než do desátého tu bohužel zůstat nemůžou. Už máme objednané letenky, musíme je poslat domů. Je to postel za postel, takže až kluci ze zámoří přijedou, musejí mít uvolněné pokoje."

Slovenští náhradníci v Soči:
Jaroslav Janus (brankář)
Ivan Švarný (obránce)
Tomáš Starosta (obránce)
Marek Ďaloga (obránce)
Branko Radivojevič (útočník)
Juraj Mikúš (útočník)
Mario Bližňák (útočník)

Reklama

Související témata: