Hlavní obsah

Kouč Slováků se chystá na Sáblíkovou. Očekává se od ní medaile a já jí věřím, hlásí Vůjtek

Soči

Odtrénoval toho již spoustu, poprvé ve své kariéře však teď na vlastní kůži okusí olympiádu. Český kouč slovenské hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek byl po příletu do Soči nadšený z atmosféry v dějišti her a přiznal, že by se rád podíval i na jiné sporty.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Český trenér Vladimír Vůjtek na slovenské střídačce

Článek

Líbí se vám olympijský areál?

Nemůžu ho sice srovnávat s jinými, ale je pěkný, stejně jako tu panuje krásná atmosféra. Zatím z našeho pohledu všechno funguje a jsem přesvědčený, že to budou hezké hry.

Dnes budou slavnostně zahájeny, půjdete se na ceremoniál podívat?

Moc mě to láká, stejně jako všichni kluci v mužstvu bych chtěl vidět, jak to funguje. Jen mám trochu obavy, že tam budeme muset dlouho stát. Nějak to ale musím vydržet.

Máte v plánu, ještě než hokejový turnaj vypukne, vyrazit i na jiné sporty?

Ještě než tu budeme mít kompletní kádr, bych se chtěl podívat na biatlon. A jako Čech i na Martinu Sáblíkovou. Hlavně v závodě na pět kilometrů je velká favoritka, medaile se od ní očekává.

I vy věříte, že nějaký cenný kov získá?

Martině věřím, přestože měla v minulosti zdravotní problémy. Sleduju ji, s jejím trenérem Novákem jsme se seznámili na jedné akci a bavili se, jak to v jejich sportu chodí.

Co přesně vás zajímalo?

Jakým stylem shání sponzory, když v Čechách ani nemáme rychlobruslařskou dráhu. Prostě jsme řešili zákulisní věci, aby byli sportovci zabezpečeni tak, že budou moct podávat světové výkony.

Reklama

Související témata: