Hlavní obsah

Hokejisté před prvním tréninkem zabloudili, navigátor Barinka to od spoluhráčů schytal

Jan Škvor (Soči)Sport.cz

První trénink v dějišti olympijských her má za sebou torzo české hokejové reprezentace. Osmero hráčů ani tak neunavil necelý hodinový zápřah na ledě, jako to, že kvůli zátarasům před arénou Bolšoj se cesta z olympijské vesnice protáhla z běžné čtvrthodinky na trojnásobný čas.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trénink české hokejové reprezentace v Soči. Zleva útočník Jiří Novotný, obránce Michal Barinka, brankář Alexandr Salák a forvard Roman Červenka.

Článek
Fotogalerie

A to přitom nenavigoval Jiří Novotný, který ve čtvrtek před odletem z Prahy nejprve místo na letiště do Kbel zamířil na to ruzyňské... „Tentokrát si to vzal na starost Michal Barinka a stejně jsme všichni zabloudili. Nachodili jsme asi čtyři kilometry," říkal po tréninku už s úsměvem na tváři gólman Jakub Kovář. „Až mi pak bylo Michala trochu líto, protože to od všech schytal."

„Chtěli jsme to vzít zkratkou, jenže nakonec to bylo ještě delší než normálně. Ráno jsou některé vchody zavřené, pustili nás jen z druhé strany. Tak jsme si aspoň udělali takovou ranní procházku," glosoval situaci Barinka.

„Cestu jsme si zkrátili několika zajížďkami. Ještě jsme potřebovali nějaký lístek, abychom se dostali dovnitř, takže docela zajímavý," chechtal se veterán Petr Nedvěd, chystající se po dvaceti letech na svoji druhou olympiádu. „Zítra bude navigovat někdo jiný. Asi se toho chopím já, nastuduju cestu a pak budu machrovat, že už to umím," dodával Kovář.

Hráči, kteří absolvovali první trénink:
Jakub Kovář
Alexandr Salák
Michal Barinka
Tomáš Kaberle
Lukáš Krajíček
Roman Červenka
Petr Nedvěd
Jiří Novotný

Ani drobné potíže s dopravou na stadión však Čechy nevykolejily a na ledě absolvovali takřka hodinový trénink. A rozhodně nebyl jen regenerační, trenéři Hadamczik s Palečkem dali hráčům zabrat. „Trenéři nám udělali těžká cvičení, jsem pěkně unavenej. Pochopitelně tempo nebylo zdaleka takové, jako když trénuje celý tým. Ale zase mnohem lepší, než si někde sám bruslit. V rámci možností docela dobrý," kvitoval Kovář.

„Bylo to super. Dobrý trénink, gólmani si zachytali, hráči zastříleli. Bylo to dobře nastavený, super, že jsme se mohli sklouznout," přidával se druhý gólman Alexandr Salák.

Hráčů do pole trénovalo jen šest, byli tedy v pořádném zápřahu. Nedvěd si ale náročnější cvičení pochvaloval, po dni volna totiž uvítal, že se mohl sklouznout na ledě. „Času na odpočinek mezi jednotlivými cvičeními sice bylo míň, ale trenéři to měli dobře připravený. Bylo to náročnější, ale myslím, že jsme to potřebovali. Dneska už by nešlo netrénovat."

„Vymyslet cvičení nebyl až takový problém. S taktikou to nemá nic společného, šlo jen o to, aby hráči byli na ledě, zapotili se a byli ve styku s kotoučem a hodně bruslili. Kluci mají chuť, nemusí se do ničeho nutit a bylo vidět, že se těší na led. Chtěli jsme to udělat tak, aby si i gólmani zachytali," uvedl asistent trenéra Josef Paleček.

Reklama

Související témata: