Hlavní obsah

Hokejisty zahájení her nadchlo. Natolik, že v televizi hned hltali jeho reprízu

Soči

Nechtěli přijít o výjimečný zážitek, a tak na páteční slavnostní zahájení her vyrazilo na stadión Fišt všech osm českých hokejistů přítomných v Soči. A nelitovali - ceremoniál je uchválil natolik, že si jej po návratu do olympijské vesnice pustili v televizi ještě jednou ze záznamu.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Vlajkonoška Šárka Strachová přivádí české olympioniky při slavnostním zahájení her v Soči na plochu stadiónu Fišt.

Článek

„Bylo to nádherný. Zvlášť pro kluky jako jsem já, kteří jsou na olympiádě poprvé," pochvaloval si útočník Jiří Novotný. „Největší zážitek byl, když jsme přicházeli z tunelu na řadu a otevřel se před námi celý stadión. To byla paráda," pokračoval.

Roman Červenka zažil zahájení her už před čtyřmi lety ve Vancouveru. „Proto jsem počítal s tím, že to bude zdlouhavý proces. Stojíš už dvě hodiny dopředu a jen čekáš, kdy už půjdeš. Máš hlad, chceš na záchod, navíc byla docela zima. Ale je to velká událost, tak se to člověk snaží vydržet a nějakým způsobem i užít," říká útočník Petrohradu.

A přiznával, že nástup na stadión si skutečně užil. „Pokaždé, když na něm jako sportovec reprezentující Českou republiku obkroužíš kolo, je to hezký zážitek," řekl Červenka, který ale jako většina hokejistů nevydržel až do konce ceremoniálu.

Všichni sportovci seděli ve spodním patře hlediště stadiónu Fišt, a tak na rozdíl od fanoušků u televizních obrazovek nemohli vidět veškeré efekty. „Lidem se to muselo strašně líbit, čímž neříkám, že nám ne. I my jsme z toho byli unešení. Když jsme pak přišli domů, ještě jednou jsme se na to koukli v televizi, a vypadalo to úplně jinak," přiznal Novotný.

„I já jsem si záznam pustil, jen je škoda, že jsme (hokejisté) na záběrech moc nebyli," zamrzelo Červenku.

Reklama