Hlavní obsah

Hvězdy už jsou v Soči. K českému týmu se připojil Jágr, na místě i Crosby s Ovečkinem

Soči

Už za dva dny startuje v Soči olympijský hokejový turnaj a do města na černomořském pobřeží se během pondělka sjíždějí ti nejlepší hráči z NHL: Během dopoledních hodin na letiště v Adleru dorazili hvězdní Alexander Ovečkin nebo Sidney Crosby, takřka kompletní je už i český celek.

Foto: Marek Burkert, Právo

Jaromír Jágr minulý týden ještě na tréninku Devils.

Článek

Od pátku do neděle trénoval Hadamczikův tým jen s hráči působícími v evropských soutěžích, na ledě tak bruslilo jen šest hráčů do pole a dvojice gólmanů. Dnes od 18 hodin SEČ však už bude národní celek ladit formu na středeční vstup do turnaje proti Švédům v plné síle.

Do Soči během dopoledne přiletělo ve dvou skupinách třináct českých hráčů ze zámořské NHL. V první skupince nechyběl například gólman Ondřej Pavelec nebo útočník Jakub Voráček, v té druhé pak Ďáblové Jaromír Jágr, Patrik Eliáš a Marek Židlický nebo kapitán mužstva Tomáš Plekanec.

Jak se sjíždějí čeští hokejisté z NHL do Soči
Přílet v 6:45 SEČ (9:45 místního času)
Michael Frolík
Aleš Hemský
Ondřej Pavelec
Michal Rozsíval
Ladislav Šmíd
Jakub Voráček
Přílet v 9:20 SEČ (12:20 místního času)
Patrik Eliáš
Jaromír Jágr
Marek Židlický
Martin Erat
David Krejčí
Milan Michálek
Tomáš Plekanec
Přílet v 12:30 SEČ (15:30 místního času)
Radko Gudas
Ondřej Palát
Martin Hanzal
Zbyněk Michálek

Přítomní fanoušci ani novináři se k hokejistům na letišti v Adleru nedostali, hráči totiž po příletu okamžitě zamířili do přistavených autobusů a vyrazili do olympijské vesnice.

Ve 12:30 SEČ dorazilo do Soči poslední kvarteto českých hokejistů - spoluhráči z Tampy Bay Radko Gudas s Ondřejem Palátem a Zbyněk Michálek s Martinem Hanzalem z Phoenixu.

Reklama

Související témata: